Logo

Æbleglaseret poussin en crapaudine - og grillABC.dk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Æbleglaseret poussin en crapaudine - og grillABC.dk 

 
Poussinen er en lille fugl sprængfyldt med smag og er et vidunderligt alternativ til kylling, især hvis du kun laver mad til få. Dens kød er let og raffineret, og det er hurtigt og nemt at tilberede. Det er også en fantastisk kilde til protein og fosfor alt er i en ovnklar poussin!
Poussins domesticering startede under koloniseringen af Indien, men i dag er det en ret, der værdsættes over hele verden.
Hel poussin “En crapaudine” “Crapaud” betyder skrubtudse på fransk – men bare rolig, der indgår ikke tudser i denne ret.
Forberedelse 15 min. Stegetid 45 min. 4 personer

 
# Ingredienser
4 poussiner
8 bambusspid, der har ligget i koldt vand
lidt olie

 
Æbleglasering:
1½ dl ren æblesaft
50 g brun farin
1 spsk æblecidereddike
2 spsk tomatketchup
1 appelsin, revet skal og saft,
salt og friskkværnet sort peber

 
* Tilberedning
1. Læg 8 bambusspid i koldt vand i ½ time.
Brug en fjerkræsaks eller en skarp kniv og skær ned langs
begge sider af poussinernes rygsøjle. Fjern rygsøjlen.
Åbn poussinen og tryk med håndroden hårdt på brystbenet,
så det brækker.
Hold poussinen på plads ved at stikke et spid gennem det ene lår,
skråt igennem poussinen, så det kommer ud gennem vingen
i den anden side.
Stik et spid i på samme måde fra modsatte side, så spiddene
krydser hinanden. Gør det samme med de andre tre poussiner.

 
2. Æbleglasering:
Hæld æblesaft, farin og eddike i en lille kasserolle, bring det i kog og
lad det koge ind til det halve.
Kom appelsinskal, ketchup, salt og peber i og rør det godt sammen.

 
3. Læg poussinerne i et lavt fad og hæld glaseringen over dem.
Sørg for, at hver poussin er penslet grundigt med glasering.
Tag poussinerne op af fadet og lad den overskydende glasering løbe af.

 
4. Pensl stegeristen med en smule olie.
Grill poussinerne indirekte over middel varme i 45-50 min, og
pensl dem hurtigt med resten af glaseringen hvert kvarter.
Poussinerne er færdigstegte, når saften, der løber fra, er klar, og
et stegetermometer stukket ind i den tykke del af låret viser 77 °C.
Server med Waldorfsalat til (se opskrift).


Æbleglaseret poussin en crapaudine - og grillABC.dk 

Grillspiddene holder sammen på poussinerne,
mens de marineres og grilles.
Sørg for at være hurtig, når du pensler
med æbleglaseringen, så der ikke slipper
varme ud fra grillen.

 
✅ Her er grillABC med nemme opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat, Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd

 
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 351 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her