Logo

Grillet fuglevildt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grillet fuglevildt 

 
At jage fuglevildt er kun for jægere, men det kan fremskaffes hos vildthandleren, og er noget andet til måltiderne end kød og bønner. Det vrimler med høns, ryper; vagtler og vilde perlehøns og andre mindre fugle.
4 personer

 
# Ingredienser
2 stk perlehøns eller andre mindre fugle
2½ dl tør hvidvin
4 skalotteløg eller forårsløg i tynde skiver
2 kviste frisk rosmarin

 
GRILLSAUCE
1 dl olie
4 spsk vineddike med løg- eller hvidløgssmag
1 tsk dijonsennep
salt og friskkværnet sort peber efter smag

 
# Tilberedning
1. Flæk fuglene en ad gangen ved at klippe dem op
på begge sider af rygbenet med en god køkkensaks.
Fjern rygbenet.
Efterlad brystkassen hel. Vend fuglen om og åbn den.
Tryk den flad med et fast tryk.
Klargør den anden fugl på tilsvarende måde.

 
2. Læg fuglene i et glasfad, som er stort nok til,
at de kan ligge i et lag. Hæld vinen over.
Drys skalotteløg eller forårsløg over sammen med rosmarin,
og lad fuglene marinere i køleskab mindst 1 time eller op til 4 timer.

 
3. Imens forberedes grillsaucen.
I en mindre skål røres olie, vineddike, sennep og krydderier.
Sættes derefter til side.

 
4. Når fuglene er stegeklare, klargøres en udendørs trækulsgrill,
gas eller elektrisk barbecue, eller ovngrillen forvarmes.

 
5. Tag fuglene op af marinaden og kasser marinaden.
Dup hver enkelt fugl helt tør med køkkenrulle.
Stik to metalpinde diagonalt gennem hver fugl for at holde
dem flade, mens de steger.
Fuglene pensles efter smag med grillsauce.

 
6. Læg fuglene på en olieret rist med skindsiden opad eller
på en smurt, stanniolbeklædt stegepande, ca. 15 cm fra varmekilden.
Grill og dryp dem regelmæssigt i ca. 30 min for perlehøns og
20 min. for markfugle.
Vend fuglene jævnligt og dryp med den resterende sauce,
til skindet er sprødt, og kødsaften er klar,
når der med spidsen af en kniv stikkes i fuglens lår.

 
7. Benyt grillhandsker eller grydelapper, når kødpindene fjernes.
Halver fuglene og server dem straks.

 
✅ Her er grillABC med nemme opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat, Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd

 
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 483 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her