Logo

Grillet kalvebrissel med citron

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grillet kalvebrissel med citron

 

Brislen er en kirtel, der skal tages fra unge dyr, særligt kalve. Den har en lækker konsistens og en mild smag. Det er en ret sjælden vare og skal som regel bestilles specielt. Spørg efter brisler hos din slagter, hos lokale producenter, eller søg evt. på nettet. Grillet kalvebrissel er et fast indslag i en argentinsk asado. Brug en åben grill med kul eller træ, eventuelt en gasgrill.

4 portioner

#

500 g kalvebrissel

salt og friskkværnet sort peber

2 citroner, halverede

olie

*

1. Forkog kalvebrislerne i saltet vand i 3-5 min. alt efter størrelse.

Køl dem straks af i koldt vand.

2. Fjern de tynde hinder, og puds fedtet af.

Læg brislerne til side.

3. Lad grillkullene brænde ned, til gløderne er grå.

Kontroller varmen, der skal være middelstærk.

Pensl brislerne med lidt olie, og krydr med salt og sort peber.

Grill dem direkte over gløderne, regn med 4-5 min. på hver side.

Grill også de halve citroner.

 

Servering: Skær brislerne i skiver, og pres grillet citron ud over dem.

 

Grillet kalvebrissel med citron

 

Grillet kalvebrissel med citron

Sådan ser de rå brisler ud.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.341 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her