Logo

Grillet makrel med dild og tomatdressing - og grillABC.dk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grillet makrel med dild og tomatdressing - og grillABC.dk 

 
Prøv grillet makrel med krydret dild-, kapers- og tomatdressing, det er nemt og lækkert. Serveres med kold dressing til. Få den gode opskrift på makrel her.
Forberedelse 40 min. Stegetid 12 min.  4 personer
 
# Ingredienser
4 rensede makreller
1 bundt frisk dild
1 citron

 
Dilddressing:
1 citron
2 spsk olie
1 lille løg, hakket
1 fed hvidløg, knust
200 g hakkede tomater fra dåse
1 tsk sukker
4 spsk rødvinseddike
1¼ dl ekstra jomfruolie
2 spsk hakket frisk purløg
2 spsk kapers, afdryppede
salt og friskkværnet sort peber

 
* Tilberedning
1. Vask makrellerne under rindende, koldt vand og skær finnerne af.
Skær tre eller fire dybe snit ind til benet på begge sider af hver fisk.
Læg en lille dildkvist i hvert snit og stil fiskene til side.
Hak resten af dilden og sæt den til side.

 
2. Dilddressing:
Varm olien i en lille kasserolle og lad løg og hvidløg stege i 2-3 min,
til de er bløde.
Hæld de hakkede tomater i og lad dem simre i 10-15 min.
Hæld imens 2 spsk eddike og sukkeret i en lille ren kasserolle,
lad det koge voldsomt, til det er reduceret til omkring 2 teskefulde.
Rør eddiken i tomatblandingen.

 
3. Passér blandingen gennem en sigte ned i en ren kasserolle og
lad den koge 1-2 min, til den er blevet lidt tykkere.
Lad blandingen køle af.

 
4. Hæld resten af eddiken i en skål sammen med olien, det hakkede
dild, purløg, salt og peber. Pisk det godt sammen.
Rør tomatblandingen og kapersene i kryddereddiken.

 
5. Pensl makrellerne med lidt olie, læg dem på stegeristen og
grill dem direkte over middel varme i 10-12 min, til de er gennemstegte.
Serveres varme med kold dressing til.

 
Tip fra kokken
Du skal ikke være bekymret over, at dressingen
ser ud til at skille, når du øser den over på tallerkenen,
for det er sådan, den traditionelt serveres!


Grillet makrel med dild og tomatdressing - og grillABC.dk 

Snittene til dildkvistene må ikke være alt for dybe,
for hvis man kommer til at skære igennem makrellen,
går den nemt i stykker, når den grilles.

 
✅ Her er grillABC med nemme opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat, Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd

 
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 375 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her