Logo

Røggrillet kylling – brug grillABC.dk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Røggrillet kylling – brug grillABC.dk 

 
Sådan grilles en hel kylling ved inddirekte varme på havegrillen bedst. Kylling på grill giver en saftig kylling med dejlig grillsmag og sprødt skind.
Forberedelsestid 10 min. Tid i saltlage 1½-2 timer. Grilltid 1¼-1½ timer. Til 2-4 personer

 
# Ingredienser
1 kødfuld grydeklar kylling, ca. 2 kg
4 spsk groft havsalt, plus ½ tsk
1½ spsk smør, smeltet
½ tsk friskkværnet sort peber
1 stor håndfuld egeflis, blødt op i min. 30 min.

 
* Tilberedning
1. Vend vingespidserne om på ryggen.
Drys kyllingen indvendigt og udvendigt med de 4 spsk salt –
kyllingen skal være som dækket af et fint snelag.
Pak kyllingen ind i plastfolie og stil den 1½-2 timer i køleskab.

 
2 Skyl kyllingen indvendigt og udvendigt i rindende koldt vand
og dup den tør med køkkenrulle.
Pensl kyllingen udvendigt med smeltet smør og
krydr den med peber og ½ tsk salt.
Kyllingen skal ikke opbindes.
Lad kyllingen stå og få stuetemperatur i 20-30 min.

 
3. Forbered en to-zone-grill til middel varme (se anvisning).

 
4 Dryp træspånerne af og drys dem på kullene.
Rens grillristen grundigt.
Når spånerne begynder at ryge, lægges kyllingen med brystsiden
opad over indirekte middel varme, så lårene vender mod gløderne.
Luk låget og grill kyllingen, til den efter 1¼-1½ time har en kerne-
temperatur på 82 °C, når man stikker i den tykkeste del af overlåret
(men sørg for ikke at ramme knoglen med termometeret).
Drej kyllingen undervejs, så den bliver jævnt brun og mør.
For at bevare varmen skal der efter hver 30-45 min lægges 10-12
friske briketter på (eller en tilsvarende mængde kulstykker).

 
5. Tag den færdige kylling af grillen og lad den hvile i 10 min.
Skær kyllingen ud i portioner eller server den fx som en sandwich
som på billedet til øverst.

 
✅ Her er grillABC med nemme opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat, Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd

 
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 324 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her