 
 
   
Den grillmad, som typisk bliver tilberedt på grill, vil
oftest være ribben, steaks, pølser og andre former for kød men tilbehøret skal også
være spændende.
Til 4 portioner. Tilberedningstid: 20 min 
 
# Ingredienser
250 g skalotteløg 
20 g smør 
1 spsk olie 
salt og peber 
sukker 
1 spsk orangemarmelade 
2 spsk orangelikør 
1¼ dl appelsinsaft 
2 spsk rosiner 
2 spsk pinjekerner 
1 bdt. citronmelisse 
 
* Tilberedning
1 Pil skalotteløgene og skær dem i tern. 
Varm smørret op sammen med olien og 
svits tern af skalotteløg heri. 
Krydr kraftigt med salt, sukker og peber. 
 
2 Rør orangemarmeladen sammen med likør og saft og 
hæld det ned til skalotteløgene. 
Lad det hele simre sagte i ca. 15 min under låg. 
 
3 Lad det koge ind i ca. 5 min uden låg. 
 
4 Skyl rosinerne, lad dem dryppe af og 
rør dem i dippen sammen med pinjekernerne. 
 
5 Skyl citronmelissen, slyng den tør og 
skær den i fine strimler. 
Rør citronmelissen i dippen og anret. 
 
Pr. portion ca. 798 kJ/190 kcal. 3 g protein, 9 g fedt,20 g
kulhydrater 
 
✅ Her er grillABC med nemme
opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat,
Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd
 
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid -
kogebog.dk