
 
Personer: 4. Forberedelse: 10 min. Tilberedning: 45 min.
Grillmetode: Indirekte. 
Sværhedsgrad: Let. Grilltemperatur: 200 °C. 
 
Den bagte kartoffel skal være sprød udenpå, cremet indeni,
og den må ikke smage af kogt kartoffel. Sådan bliver den bagte kartoffel
perfekt 
 
# Ingredienser 
4 bagekartofler 
60 g smør 
salt
*
I køkkenet
Skyl kartoflerne grundigt, fjern evt. jord og tør dem godt.
Skær et kryds i kartoflerne. Det må ikke gå hele vejen
igennem. 
 
Ved grillen
Klargør grillen til indirekte, høj varme.
Anbring bagekartoflerne midt på risten, luk låget, og bag
dem i 40-50 min. (afhængigt af størrelse), indtil de er møre. 
Når kartoflen åbner sig i krydset, er den bagt færdig. 
Tag kartoflerne af grillen. 
Pres dem lidt sammen i toppen, så de åbner sig mere.
Kom en klat smør eller cremefraiche i den bagte kartoffel,
og server med friske krydderurter.
 
TIPS: 
Vælg selv størrelsen. Køb store eller mellemstore kartofler
efter smag. ... 
Hold kartoflerne fugtfri. ... 
Brug ikke folie, det ødelægger den sprøde, bagte smag.
Sørg for god varme i grillen ... 
Gnid lidt olie ind i skrællen. ... 
Skær et kryds halvt ned i hver kartoffel, gnid smør og salt
ned i krydset. 
Bag kartoflerne midt på risten.
Kartoflerne er færdige, når de åbner sig i krydset.