
 
Guacamole er godt
til alt grillet. Askorbinsyre (E 300), bedre kendt som C-vitamin, indgår i
opskriften, fordi avocadoens grønne farve så holder meget bedre. Det er
praktisk, især hvis du laver så meget, at der bliver noget tilovers. 
4 portioner 
# Ingredienser
2 avocadoer, kødet i
små tern 
½ rødløg, hakket meget
fint 
½ lime, saft af
1 fed hvidløg,
presset
1 lille tomat,
hakket fint
1 nip koriander
1 nip askorbinsyre 
salt 
* Tilberedning
Bland alle
ingredienserne til guacamolen, og smag til med salt. 
Lad den stå koldt
indtil servering. 
 
Tips: camole er en traditionel mexicansk dip eller sauce,
som består af moset avocado og havsalt. Navnet guacamole stammer fra Nahuatl:
Ahuacamolli, der er dannet ud fra ordene Ahuacatl (= "avocado") +
molli (= "salsa"). Moderne varianter indeholder ofte hakkede rødløg,
hvidløg og tomat, koriander, og limesaft.