Logo

Tomatsalsa

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tomatsalsa

 

En god tomatsalsa er nem at lave og smager langt bedre end dem, man kan købe færdige. Tomatsalsa bliver kun bedre af at blive lavet i god tid, så den kan trække i et par timer

 

# Ingredienser

1 bakke perfekt modne cherry eller blommetomater (gerne ret søde tomater)

1 fed hvidløg, meget finthakket.

1 lille rødløg finthakket

1 spsk hakket frisk koriander (eller basilikum)

½ tsk Maldon saltflager

1 spsk olie

1 tsk citronsaft

lidt friskkværnet peber

 

* Tilberedning

Bland ingredienserne til tomatsalsaen og smag den til med den amerikanske BBQ-rub
Skær tomaterne i kvarte.

Bland alle råvarerne og krydderierne sammen.

Gerne en time før det skal spises, så det kan stå og trække smag.

Mos en gaffel ned i blandingen et par gange, ikke så hele salsaen bliver most, men så der frigives en masse saft og så det bliver mere som en salsa, end som en tomatsalat.

 

Tips:

Hvis børnene ikke er så meget til løg og hvidløg, vil jeg blot gnide skålen godt og grundigt med et halvt løg og efterfølgende et overskåret fed hvidløg. Det giver meget smag, men ikke på den samme heftige måde.

 

Du kan også tilsætte: Forårsløg, 1 syrligt rødt æble, lidt frisk ingefær, 2 spsk honning, 1 spsk brun farin eller ½ spsk tomatketchup

Chili i salsaen er også et hit, men mest for de voksne …

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.781 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her