Logo

Barbecuegrillet lammeskank

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Barbecuegrillet lammeskank

 

Kødet på spidsbrystet (forkøllerne) er særligt grillegnet; de bliver også til perfekt portionsstørrelse, hvis de kappes af ca. 5 cm inde på den øvre del af spidsbrystet. Brug en kuglegrill eller smoker og briketter eller træ, alternativt en gasgrill.

6 portioner

 

#

6 lammeskanke

Prærieblanding, se opskrift  

røgtræ af kirsebær, pekan eller æble, der har ligget i blød i vand

1 flaske Ginger glaze & woksauce eller anden sursød glaze

alufolie

*

 

1. Puds fedt og hinder på ydersiden af lammeskankene af.

Krydr med prærieblanding, og læg til side.

 

2. Lad briketterne brænde ned, til gløderne er grå.

Luk låget, og lad spjældet stå åbent i bunden og i låget.

Kontroller varmen, ca. 125 °C er godt.

Fordel de glødende briketter i to bunker i hver sin side af grillen.

Læg et par træstykker på gløderne.

Læg kødet mellem glødebunkerne, så det tilberedes ved indirekte strålevarme under lukket låg.

Tilbered kødet ved cirka 125 °C mindst 2 timer.

Tilsæt flere glødende briketter og røgtræ hvert 45. minut, så temperatur og røg holdes stabile.

 

3. Efter to timer pensles lammeskankene gavmildt med ingefærglaze og pakkes to og to i alufolie.

Det er vigtigt, at det bliver en lufttæt pakke, ellers sinkes tilberedningen.

Læg pakkerne tilbage i grillen, og tilbered yderligere en time ved indirekte varme.

Pak pakkerne op, og server lammeskankene.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.061 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du fisk til aftensmad?



Effektiv reklame - klik her