
     
Vores opskrift er nem og giver en fantastisk smagfuld ret ❤
Vi hjælper dig med at lykkes på grillen. De bedste opskrifter fås på grillABC.dk
- prøv selv.
Til 4 personer 
# Ingredienser
saften af 2 store
citroner 
1 dl olie 
1 fed hvidløg, knust
1 spsk frisk oregano eller mynte 
700 g lammekølle
uden ben eller filet 
2 grønne
peberfrugter, uden kerner og i 3 cm store tern 
2 courgetter, i 2½ cm tykke skiver 
12 perle- eller
skalotteløg 
8 store laurbærblade 
salt og peber 
friskkogt ris, som
tilbehør 
citronbåde, som tilbehør 
tzatziki, som tilbehør (se god opskrift)  
 
* Tilberedning
1 Kom citronsaft,
olie, hvidløg, oregano samt salt og peber i en skål og pisk det sammen. 
Puds kødet fri for fedt, skær det i 4 cm store tern og kom det op i marinaden. 
 
2 Vend lammet i
marinaden, dæk med film og stil det på køl i mindst 8 timer eller natten over. 
Vend det rundt et
par gange undervejs. 
 
3 Varm grillen godt
op. 
Sæt skiftevis lam,
peberfrugt, courgetter, løg og laurbærblade på oliepenslede metalspid. 
Husk at fordele
ingredienserne ligeligt mellem de enkelte spid og gem marinaden fra kødet. 
 
4 Grill spiddene på
en oliesmurt grillrist i 10-15 min ved jævn-stærk varme, eller til de er
gennemstegte. 
Vend dem ofte
undervejs og pensl dem samtidig med marinaden. 
Server straks på et
leje af friskkogt ris samt citron både og tzatziki.