Logo

Hel spidstegt kylling – brug grillABC.dk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hel spidstegt kylling – brug grillABC.dk 

 
Sådan griller du en hel kylling på din grill med et rotisseri. En kylling på roterende spid bliver mør, saftig, lækker og sprød. En perfekt grillkylling.
Forberedelsestid 10 min. Marineringstid 8-12 timer. Grilltid 1¼-1½ timer. Til 2-4 personer

 
# Ingredienser
1 grydeklar kylling på 1½-1¼ kg
1 roterende spid

 
TIL MARINADEN
revet skal og saft fra en økologisk citron
2 tsk rapsolie
1 tsk karry
1 tsk dijonsennep
1 tsk tørret timian
1 tsk hvidløgsgranulat
¾ tsk groft havsalt
½ tsk cayennepeber

 
* Tilberedning
1. Bland marinaden i en mellemstor skål; den skal have
konsistens som en pasta.
Skær vingespidserne af.
Skyl kyllingen indvendigt og udvendigt under rindende koldt vand,
dup den tør med køllerulle og læg den i en stor skål.
Smør den jævnt over det hele med pastaen og lad den marinere
tildækket 8-12 timer i køleskab.

 
2. Forbered en opdelt tre-zone-grill med mesquite-træstykker
til middel varme (se hvordan).
Stil en stor drypbakke mellem de to kulbunker og
fyldt den halvt med varmt vand.

 
3. Bind kyllingen op med køkkengarn og stik spiddet midt gennem
den (følg grillens brugsanvisning).
Sæt spiddet på plads i holderen og tænd for motoren.
Grill kyllingen over indirekte middel varme og med lukket låg
i 1¼-1½ time, til kernetemperaturen i den tykkeste del af låret er 82 °C
(sørg for ikke at ramme knoglen).
Læg undervejs 5-6 friske briketter på hver 30-45 min.
(eller tilsvarende mængde kul).

 
4. Sluk for motoren, når kyllingen er mør, og
tag spiddet af grillen – brug grillhandsker!
Hold kyllingen opret over drypbakken for at opfange saften fra bughulen.
Tag kyllingen af spiddet og lad den hvile ca. 10 min på et skærebræt.
Skær kyllingen ud og server den varm.

 
✅ Her er grillABC med nemme opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat, Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd

 
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 400 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her