Logo

Hele fisk med Chermoula-smør - og grillABC.dk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hele fisk med Chermoula-smør - og GrillABC.dk

 
Det er spændende at grille hele fisk om sommeren! Prøv med forskellige fisketyper på grillen, det er både smukt og sjovt at smage på, her er det havbrasen.
Forberedelse 30 min. Stegetid 15 min. Til 4 personer

 
# Ingredienser
4 hele fisk á ca. 450 g fx havbrasen
4 forårsløg i skiver
citronbåde til servering

 
Chermoula-smør:
175 g blødt smør
2 spsk hakket frisk koriander
3 fed hvidløg, finthakkede
1½ tsk stødt spidskommen
1½ tsk paprika
½ rød chili, renset for kerner og hakket
½ tsk hel safran
1 citron, revet skal
salt og friskkværnet sort peber

 
* Tilberedning
1. Tilbered først chermoula-smørret.
Kom det bløde smør, koriander, hvidløg, spidskommen, paprika,
chili, safrantråde, revet citronskal, salt og peber i en stor skål.
Rør smørret godt sammen med en ske.

 
2. Vask fiskene under rindende koldt vand og skrab skællene af
fra hale mod hoved med en sløv kniv.
Skær med en skarp kniv tre eller fire dybe snit ind i kødet på
hver side af fiskene.

 
3. Læg hver fisk midt på et stort firkantet stykke stanniol.
Fordel charmaula-smørret jævnt over fiskene og sørg for,
at det også kommer ind i de skårne snit
(det er kun nødvendigt at komme smør på den ene side af fisken).

 
4. Skær den revne citron i otte både og læg to på hver fisk.
Drys fiskene med forårsløg og pak dem ind i folien, som skal
lukkes omhyggeligt.

 
5. Læg de fire pakker midt på stegeristen og grill dem direkte
over middel varme i 12-15 min, til fiskene er møre.
Fordel pakkerne på tallerkener med ekstra citronbåde, og
lad hver person åbne sin egen pakke, så alle kan nyde den herlige duft.


Hele fisk med Chermoula-smør - og GrillABC.dk 

Tip fra kokken
Opskriften på hele fisk kan bruges til de fleste mindre, hele fisk,
der vejer omkring 350-450 g. Prøv koralbars, havaborre, havrude, ørred,
søtunge eller rødspætte, men undgå fede fisk som makrel eller sild.
Når fisken er renset og vasket omhyggeligt, skrabes skællene af og
finnerne fjernes, så det bliver nemmere at spise fisken.
Smørret trænger nemmere ind i fiskekødet, hvis der skæres et
par dybe snit i siden af fisken.


Hele fisk med Chermoula-smør - og GrillABC.dk 

Chermoula er et marokkansk urtesmør, som
fungerer fantastisk godt med fisk og skaldyr.

 
✅ Her er grillABC med nemme opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat, Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd

 
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 465 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her