Logo

Kylling med rodfrugter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kylling med rodfrugter

 

Her får du en rigtig nem og lækker opskrift på kylling stegt på grillen. Kyllingen "sidder" på et leje af rodfrugter. Fugten fra disse holder kyllingekødet saftigt. Og den dejlige kyllingesaft giver rodfrugterne ekstra smag.

Personer: 4. Forberedelse: 30 min. Tilberedning: 1 time og 15 min. Grillmetode: Indirekte.

Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 180 °C. Kernetemperatur: 75 °C. Udstyr: Kyllingeholder

 

# Ingredienser

1 hel kylling a 1500 g

salt og peber

Hvidvin efter behov

 

Rodfrugter:

1 rødløg

1 fed hvidløg

½ lille hokkaido-græskar

¼ knoldselleri

2 bagekartofler

olie

salt og peber

3 stilke rosmarin

*

I køkkenet

Skyl og tør kyllingen af, og gnid den med salt og peber.

Pil rødløget og halvér det. Skær hver halvdel i skiver.

Pil hvidløget og hak det.

Skræl græskar, knoldselleri og kartofler og skær dem i grove tern.

Vend dem i olie, salt og peber.

Skyl rosmarinbladene og hak dem groft og vend dem i rodfrugterne.

Læg rodfrugterne i bunden af kyllingeholderen, og hæld hvidvin i fordybningen.

Sæt nu kyllingen ned over fordybningen, så den hviler på rodfrugterne.

Husk at sætte ”proppen” i halsen på kyllingen, så dampen fra hvidvinen holder sig inde i kyllingen.  

 

Ved grillen

Gør grillen klar til indirekte varme – cirka 180 °C.

Stil kyllingeholderen midt på grillristen, læg låg på, og grill nu i cirka 1 time.

Tjek kernetemperaturen på kyllingen – den skal være 75 °C, for at kyllingen er gennemstegt.

Lad kyllingen hvile i 15 minutter, inden den skæres ud og serveres med rodfrugterne.

 

TIPS: Andre rodfrugter der kan bruges: Gulerod, persillerod, rødbede.

Andre krydderurter: Timian, oregano, kørvel.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.780 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad griller du?





Effektiv reklame - klik her