Logo

Laks varmrøget

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Laks varmrøget

 

Cedarplanker perfekte til laks og skaldyr. Brug og smag det røgfyldte lækkeri.

Personer: 4. Forberedelse: 10 min. Tilberedning: 20 min. Grillmetode: Indirekte.

Optænding - gas: Middel. Optænding - kul: ½ grillstarter. Sværhedsgrad: Middel.

Grilltemperatur: 190 °C. Udstyr: Rygeplanke, luffer eller tang til at fjerne planken fra grillen.

 

# Ingredienser

1 side laks

godt med citronpeber

olie

salt og peber

*

I køkkenet

Læg planken i vand 30 minutter før brug (hver gang).
Fjern eventuelle ben fra laksen, og læg den på en røgplanke

Krydr laksen med rigeligt citronpeber, lidt salt og peber.

 

Ved grillen

Grillen gøres klar med indirekte varme, og planken med laks lægges på risten.

Laksen grilles nu 12-14 min. afhængig af laksens størrelse.

 

Gør grillen klar til indirekte middelhøj varme, og planken med laks lægges på risten.

Luk låget på grillen.

Laksen grilles nu 12-14 min. afhængig af laksens størrelse.

Lad den derefter trække 5 minutter inden servering.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 530 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Laksefilet på trækævleHer kan du være nødt tillige at kløve en hel, lille træstamme, så du får to halvdele....
• Wraps grilledeDen her wrap smager herregodt, specielt dagen derpå. Hvis det regner, så kan den laves på...
• Lakserillettes med røget laksDejlig nem og lækker rillettes af varmrøget laks. Smager dejligt på groft rugbrød, men...
Afstemning
Om mig som grillkok?





Afstemning
Hvor tit griller du?




Afstemning
Hvad griller du?





Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor finder du opskrifter?





Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!