Logo

Lam og svinekød på spid - Souvlaki

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Lam og svinekød på spid - Souvlaki

 

Souvlaki betyder på græsk spid, og er marineret lamme- og svinekød på spid, der grilles. En fantastisk lækker ret.


Personer: 6. Forberedelse: 24 timer. Tilberedning: 20 min. Grillmetode: Indirekte.

Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 250 °C. Udstyr: Grillspid

 

# Ingredienser

1½ kg udbenet lammebov
1 kg svinekød uden ben
500 g svinespæk
citronblade

 

Marinade:
3 løg
1-2 små chilier
½ dl solsikkeolie
4-5 spsk karry
2 tsk gurkemeje
2 laurbærblade
2 tsk stødt ingefær
2 tsk tørret koriander, knust
10 soltørrede abrikoser
dl abrikosmarmelade
50 g brun farin
1½ dl hvid eddike
3 dl vand

*

 

I køkkenet

Skær alt kødet i tern a 2½ cm. Lav herefter marinaden.

Pil løgene, og skær dem i skiver. Vask chilierne, og hak dem.

Varm olien op, og tilsæt løgene. Steg løgene, til de bliver bløde.

Tilsæt nu chili, karry, gurkemeje, laurbærblade, ingefær og koriander, og steg det hele i et par min.

Skær abrikoserne i små stykker, og tilsæt dem sammen med de resterende ingredienser, og lad det simre i 10 minutter.

Lad marinaden køle helt ned.

Sæt i mellemtiden kødternene på spid sammen med et par citronblade.

Læg alle spiddene i en stor dyb skål, og hæld marinaden over.

Lad som minimum spiddene stå til næste dag, og sørg for at vende dem en gang imellem.

 

Næste dag: Fjern den overskydende marinade, og gem den til senere.

 

Ved grillen

Opvarm grillen til ca. 250 °C (indirekte varme).
Grill spiddene i 15 minutter, mens du vender dem et par gange.

Træk derefter langsomt souvlaki-spiddene hen over direkte varme, og drej dem et par gange for at give dem de traditionelle let brændte kanter.

Bring marinaden i kog, lad den simre i nogle få minutter, og servér den så sammen med Souvlaki spiddene.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 986 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Grillspid med svinekød og æblerVores opskrift er nem og giver en fantastisk smagfuld ret ❤ Vi hjælper dig med at lykkes...
• Hickorygrillet svinekamSvinekam sælges normalt hel, med eller uden svær. Men du kan også få slagteren til at...
• Grillspid med svinekød og æblerVores opskrift er nem og giver en fantastisk smagfuld ret ❤ Vi hjælper dig med at lykkes...
Afstemning
Om mig som grillkok?





Afstemning
Hvor tit griller du?




Afstemning
Hvad griller du?





Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor finder du opskrifter?





Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!