Logo

Lamme kebab - Kebab Kuzu

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Lamme kebab - Kebab Kuzu

 

Kuzu er tyrkisk og betyder lam. Et kuzu eti olmalıydı, domuz değil betyder at de spiser lam og ikke svinekød, så retten må være muslimsk.

Personer: 4. Forberedelse: 15 min. Tilberedning: 12 min. Grillmetode: Direkte. Sværhedsgrad: Let

 

# Ingredienser

750 g udbenet lammemørbrad eller lammebov

2 fed hvidløg

3 dl sødmælksyoghurt

¾ dl ekstrajomfruolivenolie

2 tsk peberflager

1 tsk salt

1 tsk stødt sort peber

8 modne blommetomater eller små runde tomater

6 røde peberfrugter

6 grønne peberfrugter

4 løg

4 pitabrød

2 spsk stødt sumak (mellemøstligt krydderi – kan udelades)

*

I køkkenet

1 Skær kødet i tern a 2 cm.

2 Pil hvidløgsfeddene, og knus dem.

Bland yoghurt, olivenolie, peberflager, salt og peber i en skål.

3 Tilsæt lammeternene, og vend dem godt i yoghurten.

Dæk skålen, og lad lammet marinere i køleskabet i seks timer.

Rør i det et par gange.

4 Når kødet er færdigmarineret, tages det op af marinaden, som smides ud.

5 Vask tomaterne og peberfrugterne, og fjern stilke og kerner.

Skær peberfrugterne i tern a 2 cm.

Pil løgene, og skær dem i kvarter.

6 Sæt dem på spid i denne rækkefølge: rød peber, løg, kød, tomat og grøn peber.

Gentag i hele spiddets længde. 

 

Ved grillen

1 Klargør grillen til direkte varme – ca. 200 °C.

2 Når grillen er varm, pensles risten med olie, og alle spiddene lægges på den varme rist.

Læg låget over, og vend spiddene af og til.

Lad dem stege, indtil skindet på grønsagerne svulmer op, og lammet er brunt og stegt, som du vil have det.

Det tager 8-12 minutter, hvis det skal være gennemstegt.

3 Tag spiddene af grillen.

Pil kød og grønsager af spiddene, og læg det på tallerkener.

Sørg for at fordele grønsagerne ligeligt.

Servér straks med pitabrød og et drys af sumak.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 423 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Sauce TartareSauce Tartare stammer oprindeligt fra Frankrig, men er næsten blevet synonym med den...
• Muslinger i Paprika- og hvidløgssauce - Mejillones en escabecheSe hvordan muslinger i escabeche laves. En af de mest berømte spanske retter. Nem, billig...
• Foliestegt forelFoliestegning er vel ikke rigtig grillstegning, da det stegte sjældent tager megen farve....
Afstemning
Om mig som grillkok?





Afstemning
Hvor tit griller du?




Afstemning
Hvad griller du?





Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor finder du opskrifter?





Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!