Logo

Lammeculotte med urter og asparges

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Lammeculotte med urter og asparges

 

Påskens mad med lam behøver ikke altid være en lammekølle i ovnen. En lammeculotte med forårets første asparges og gode danske urter i ...

 

Personer: 4. Forberedelse: 20-25 min. Tilberedning: 15 min. Grillmetode: Direkte/Indirekte.

Optænding - gas: Høj. Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 250 °C.

Udstyr: Stegerist, alu-bradepande, grønsagsbakke, rygeboks, rygeflis – gerne æble.

 

# Ingredienser

1 lammeculotte
friske krydderurter – fx bredbladet persille, rosmarin og timian
2 fed hvidløg
olie
flagesalt og peber

 

Grillede asparges:
1 bundt grønne asparges
citronsaft
olie
salt og peber

 

I køkkenet

Soignér kødet.

Skyl krydderurterne og hak dem fint.

Pil hvidløgsfeddene og hak også dem.

Rids culotten, pensl med lidt olie og rul den så i urterne.

Krydr med flagesalt og peber.

Skyl og knæk det nederste af aspargesene.

Vend dem i citronsaft, olie, salt og peber, og opbevar dem på køl, indtil de skal grilles.

 

Ved grillen

Gør først grillen klar til høj, direkte varme – lad den blive godt varm.

Læg kødet direkte på risten, og brun det af på alle sider.

Omstil nu grillen til middel, indirekte varme – cirka 180 °C.

Læg alu-bradepanden og dernæst stegeristen på risten.

Placér kødet herpå, og lad det grille under låg, indtil det har en kernetemperatur på cirka 56 °C.

Det tager omkring 15 minutter.

 

Tag kødet af grillen.

Lad det trække 5-10 minutter, mens du griller aspargesene.

Læg dem på ved høj, direkte varme, og grill til, de har fået fine grillstreger, men stadig har bid.

Pres evt lidt mere citronsaft ud over inden servering.

Skær kødet ud og servér dem med de grillede asparges.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 1.047 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du fisk til aftensmad?



Effektiv reklame - klik her