Logo

Lammekølle med Pommes Anna

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Lammekølle med Pommes Anna

 

Find inspiration til en festlig middagsret med denne opskrift på lammekølle med pommes Anna.

 

Personer: 4. Forberedelse: 45 min. Tilberedning: 2,5 time. Grillmetode: Indirekte.

Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 200 °C.

 

# Ingredienser

1 lammekølle a 2 kg med ben

10 fed hvidløg

6 rosmarinstilke

1 usprøjtet citron

salt og friskkværnet sort peber

 

Pommes Anna:

1½ kg bagekartoffel

2 løg

1 fed hvidløg

250 g smør

salt og friskkværnet sort peber

 

I køkkenet

Skær små lommer i lammekøllen.

Pil hvidløgsfeddene, og stik dem og skyllede rosmarinstilke deri.

Vask citronen, riv skallen, og smør lammekøllen ind i citronskal, salt og peber.

Sæt lammekøllen på rotisseriet, og spænd den fast med rotisseri-gaflerne.

 

Skræl og skyl kartoflerne, og skær dem i tynde skiver.

Pil og hak løg og hvidløg, og smelt smørret.

Bland løg, hvidløg og smør.

Læg et lag kartofler i et ildfast fad, derefter et lag hvidløgssmør, krydr med salt og peber – og gentag i lag, indtil du ikke har flere kartofler.

 

Ved grillen

1. Gør grillen klar til indirekte varme.

På en kulgrill skal du bruge det, der svarer til knap én grillstarter klargjorte briketter.

2. Sæt rotisseriet i grillen, og tænd motoren.

Grill nu lammekøllen under låg i halvanden time.

3. Stil så fadet med kartofler ind midt på risten, læg låg på igen og grill, indtil kartoflerne er møre. Det tager omkring en time. Servér kartofler og skiver af lammekøllen sammen – eventuelt med en grøn salat vendt med vinaigrette.
 

Tips: Pommes Anna er en alsidig kartoffelret, som du kan anvende til alverdens kød. Lav evt en større portion, og gem den på køl. Skær den ud i firkantede stykker dagen efter, og steg dem på panden. Så har du nemt tilbehør til aftensmaden!

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 497 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Helstegt lammebovBoven er en af de dele af lammet med mest smag. Brug en kuglegrill eller smoker og...
• Lammekølle med balsamico og mynteVores opskrift er nem og giver en fantastisk smagfuld ret ❤ Vi hjælper dig med at lykkes...
• Lammekølle koldrøgetDen røgede lammekølle er lige velegnet til den kolde buffet og til middagsret. Lammekøllen...
Afstemning
Om mig som grillkok?





Afstemning
Hvor tit griller du?




Afstemning
Hvad griller du?





Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor finder du opskrifter?





Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!