Logo

Lammekebab med tomat-tzatziki

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Lammekebab med tomat-tzatziki 

 
Den bedste hjemmelavede lammekebab, der smager perfekt som en ægte shawarma og er skøn til pitabrød eller med couscous og lækkert tilbehør.
Forberedelsestid 25 min. Afkølingstid 1 timer. Grilltid 5-7 min. Til 4 personer

 
# Ingredienser
TIL KEBABBEN
650 g hakket lammekød
4 spsk finthakket forårsløg
2 tsk rødvinseddike
1 tsk finthakket hvidløg
¾ tsk groft havsalt
½ tsk friskkværnet sort peber
¼ tsk kværnet spidskommen
1 drys stødt kanel (evt.)

 
16 træspid, op blødt i mindst 30 min.

 
TIL TZATZIKIEN
250 g sødmælksyoghurt naturel
100 g modne tomater, hakket fint
4 spsk revet gulerod
2 spsk finthakket frisk bredbladet persille
2 tsk olie
½ tsk finthakket hvidløg
¼ tsk groft havsalt
1 drys friskkværnet sort peber
olie

 
* Tilberedning
1. Bland kød og krydderier godt i en mellemstor skål.
Form farsen til 16 små ruller, ca. 7,5 cm lange og 2,5 cm tykke.
Dæk dem til og stil dem mindst 1 time i køleskab.

 
2. Tzatziki:
Rør yoghurten cremet i en lille skål og bland de resterende ingredienser i.
Læg plastfolie over og stil skålen i køleskab.

 
3. Tag kødrullerne ud af køleskabet.
Læg 2 ruller på den lange side ved siden af hinanden og
stik et spid igennem dem begge ca. 2,5 cm fra enden.
Stik et andet spid parallelt ca. 2,5 cm fra den anden ende.
Sæt de andre ruller på dobbelte spid på samme måde.
Pensl rullerne let over det hele med olie.

 
4. Forbered en to-zone-grill til høj varme (se anvisning).

 
5. Rens grillristen grundigt.
Grill spiddene over direkte høj varme med lukket låg i 5-7 min;
vend dem 2-3 gange og flyt rundt på dem, så de alle er smukt brune,
men stadig er saftige og en anelse rosa i midten.
Lad spiddene grille færdig ved indirekte varme.
Server dem varme ledsaget af tomat-tzatziki.
Couscous er velegnet som tilbehør.

 
✅ Her er grillABC med nemme opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat, Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd

 
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 388 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her