Logo

Lammekrone med grillede tomater

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Lammekrone med grillede tomater

 

Se guide til grillet lammekrone med præcis stegetid. Lammekrone på grill bliver saftig og mør, og her kan du se hvordan de grillede tomater skal laves

 

Personer: 4. Forberedelse: 45 min. Tilberedning: 30min + trækketid. Grillmetode: Direkte/Indirekte.

Optænding - gas: Høj. Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 220 °C. Kernetemperatur: 56 °C.

Udstyr: stegerist, alu-bradepande, grønsagsbakke

 

# Ingredienser

1 lammekrone
1 spsk. balsamico-glaze
1 spsk. brun farin
1 spsk. sød chilisauce
2-3 fed hvidløg

 

Grillede tomater:
blommetomater
1 bundt basilikum
200 g rasp
25 g parmesan
1 fed hvidløg
salt og peber

*

I køkkenet

Soignér kødet – fjern evt fedt, og rids kødsiden med en skarp kniv.

Bland balsamico-glaze, brun farin og chilisauce.

Pil og hak hvidløget fint.

Rør det i blandingen, og smør så marinaden ud over lammet.

Lad det marinere 1-3 timer

Skyl tomaterne, og halvér dem på langs.

Riv parmesanen.

Skyl og tør basilikummen, og pil hvidløget.

Blend basilikum med rasp, revet parmesan og hvidløg.

Smag til med salt og peber.

Læg tomaterne på grønsagsbakken, og fordel den grønne rasp oven på tomaterne.

 

Ved grillen

Gør først grillen klar til høj, direkte varme – lad den blive godt varm.

Læg kødet direkte på risten, og brun det af.

Omstil nu grillen til middel, indirekte varme – cirka 180 °C.

Bruger du en af de mindre grillmodeller, skal du bruge en stegerist og en alu-bradepande.

Læg kødet på indirekte varme, læg låget på, og grill det først 10 minutter på bensiden – så cirka 10 minutter på kødsiden.

Grill det, indtil det har en kernetemperatur på cirka 56 °C.

 

Mens kødet griller, stiller du grønsagsbakken med tomaterne på grillen ved indirekte varme.

Bag tomaterne i 15-20 minutter – indtil raspen er sprød.

 

Tag kødet af grillen.

Lad det trække 10 minutter, inden du serverer det med de grillede tomater.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 716 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Barbecuegrillet lammeskankKødet på spidsbrystet (forkøllerne) er særligt grillegnet; de bliver også til perfekt...
• LammebøfferBrug en åben grill med kul eller en gasgrill. Server lammebøfferne med kartofler og hvide...
• Barbecuegrillet lammeskankKødet på spidsbrystet (forkøllerne) er særligt grillegnet; de bliver også til perfekt...
Afstemning
Om mig som grillkok?





Afstemning
Hvor tit griller du?




Afstemning
Hvad griller du?





Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor finder du opskrifter?





Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!