Logo

New york strip-steaks med sort peber og peberrodssauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

New york strip-steaks med sort peber og peberrodssauce 

 
New York Strip steak kan fx serveres med hjemmelavede pommes frites af bagekartofler, bagte tomater og haricot verts. Klik her og se opskriften.
Forberedelsestid 10 min. Grilltid Ca. 8 min. Til 4 personer

 
# Ingredienser
4 oksehøjreb-steaks, hver på 300-350 g og
2¼ cm tykke, befriet for overflødigt fedt
1 spsk olie
1 spsk dijonsennep
¼ tsk groft havsalt
¾ tsk friskmalet sort peber

 
TIL SAUCEN
200 g cremefraiche (18 %)
2 spsk fintrevet peberrod
2 spsk finthakket bredbladet persille
2 tsk dijonsennep
2 tsk worcestersauce ¼ tsk groft havsalt
¼ tsk friskmalet sort peber

 
* Tilberedning
1. Rør ingredienserne til saucen til en glat masse i en mellemstor skål.

 
2. Forbered en to-zone-grill til høj varme (se anvisning).

 
3. Pensl bøfferne med et tyndt lag olie og derefter med sennep,
og drys dem med salt og peber.
Lad dem trække i 20-30 min ved stuetemperatur inden grillstegningen.

 
4. Rens grillristen grundigt.
Brun bøfferne over direkte høj varme og med lukket låg i ca. 6 min.
Vend dem en enkelt gang, og læg dem evt. et andet sted på risten,
så de bliver jævnt grillet.
Fortsæt derefter med at grille bøfferne over indirekte høj varme og
med lukket låg, indtil de har opnået den ønskede stegning.
Hvis de skal være rosa eller røde indeni (medium rare),
skal de have ca. 2 min.
Tag bøfferne af grillen, og lad dem trække i 3-5 min.
Server dem varme med peberrodssaucen.


New york strip-steaks med sort peber og peberrodssauce 

1 Med et stegetermometer er det let at afgøre med sikkerhed,
hvor gennemstegt en bøf er, hvis blot termometeret måler
temperaturen præcis i midten af bøffen.


New york strip-steaks med sort peber og peberrodssauce 

2 Man kan også bruge ''fingertryktesten",
hvor man mærker efter, hvor fast kødet er.


New york strip-steaks med sort peber og peberrodssauce 

3 Ellers må man skære et snit på undersiden af bøffen og
bedømme stegningen ud fra kødets farvenuance.

 
✅ Her er grillABC med nemme opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat, Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd

 
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 386 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her