Logo

Oksespidsbryst med crudité salat - Brisket

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Oksespidsbryst med crudité salat - Brisket 

 
Brisket er en ægte grill-favorit over there hos de barbeque-gale amerikanere.
Ved grill-konkurrencer rundt om i det store land dyster de i
at lave den bedste brisket!
Tilbehøret er efter dit humør, men prøv Crudité salaten! Godt til 4 personer.

 
# Ingredienser
1 oksespidsbryst
1 bøtte rub/krydderiblanding
8 hvide asparges
8 grønne asparges
4 gulerødder Olivenolie
1 bundt friske krydderurter
salt og peber efter smag

 
* Tilberedning
Oksebrystet gnides helt ind i krydderiblandingen og
lægges på en ca. 100 °C varm grill med en alubakke under.
Der grilles ved indirekte varme, hvilket vil sige, at kullene
skal ligge ude i hver side af grillen.
Stegen placeres i midten.
Det er vigtigt, at grillen ikke kommer højere op i temperatur,
da oksebrystet ellers vil blive tørt.
Oksebrystet skal have omkring 6 timer og til slut have en
kernetemperatur på 85-90 °C.
Med jævne mellemrum, ca. hver time, lægges der en lille
håndfuld røgflis på de varme kul.
Røgflis fås i mange varianter fx med æblesmag eller whiskey.

 
Asparges cruditésalat
De hvide asparges skrælles fra hovedet og ned.
De sidste 2 cm knækkes af - de kan være trævlede.
De grønne asparges skal ikke skrælles, men knæk igen 2 cm af.
Gulerødderne skrælles.
De hvide og grønne asparges samt gulerødderne slices i
tynde skiver på et mandolinjern eller med en kartoffelskræller.
De tynde strimler vendes nu med groft hakkede krydderurter og
smages til med olivenolien samt salt og peber.

 
Serveringsforslag
Prøv at servere tynde skiver af oksebrystet i en grov burgerbolle
med en god chilimayonnaise.
Crudité salaten anrettes pænt ved siden af.


Oksespidsbryst med crudité salat - Brisket 

 
✅ Her er grillABC med nemme opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat, Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd

 
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 443 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her