Logo

Spidstegte kyllinger

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Spidstegte kyllinger

 

Det er ikke sød barbecue marinade, men en udsøgt krydderiblanding, som kyllingerne bliver krydret med. Kyllingerne bliver tilberedt på roterende grillspyd i ca. ¾ time kun penslet med krydderolien

4 Portioner

#

2 kyllinger, 1000-1200 g

4 skiver citron uden skræl

1 bdt krydderurter, fx timian, basilikum, estragon, løvstikke og citronmelisse

salt og peber

kyllingelever og -hjerte

10 g smør

krydderolie til pensling

TILBEHØR: Grøn salat med kartofler.

*

 

Tør kyllingerne indvendig med papir fra køkkenrullen.

Drys dem med salt og peber og læg citronskiver, en krydderbuket af nævnte krydderier samt ristet kyllingelever og hjerte i kyllingerne.

Træk halsskindet ned og fastgør med kødpind.

Luk kyllingen med kødpinde. Skær de to yderste vingeled af og fastgør vinger og lår med kødpinde.

Pensl kyllingerne med krydderolie og sæt dem på det roterende spid.

Sæt spiddet på den lodrette grill og grillsteg kyllingerne ca. 45-50 min.

 

Pensl dem ofte med krydderolie og drys fint salt på under stegningen.

Sæt kyllingerne tæt ved gløderne de første 5 min., og derefter længere fra.

Ryk dem tættere ved gløderne de sidste minutter, hvis de ikke er sprøde.

 

Læg kyllingerne på et bræt, og skær dem i halve eller kvarte.

Server dem med grøn salat med kartofler.

 

Krydderolie:

En dusk af de nævnte krydderurter, ca. halvt så meget timian og løvstikke som de øvrige, ribbes for stilke og hakkes og blandes med 1½-2 dl olie.

Kan også findeles på en blender i olien.

Den olie, som ikke bruges, kan opbevares i køleskabet og bruges til anden grillmad.

 

Grøn salat med kartofler:

#

1 icebergsalathoved

½ kg nye kartofler

2-3 tomater

1 peberfrugt

olie/vineddikemarinade

*

Den snittede salat blandes med kartoffelskiver, tomatbåde og peberstrimler og blandes i en vel krydret olie/vineddike marinade.

 

VARIATION AF RETTEN

 

1. ESTRAGONKYLLlNG:

Kyllingerne fyldes med en stor dusk frisk estragon, 25 g smør, 2 skiver skrællet citron, salt og friskkværnet peber.

Behandles og steges som spidstegt kylling.

Pensles med olie tilsat estragon og pensles med estragonblade dyppet i olien.

Serveres med Kartoffelsalat eller grøn salat med kartofler.

 

2. Som anvist ved estragonkylling kan enhver anden krydderurt anvendes alene, og kyllingen får derved navn af urten.

 

Kartoffelsalat

#

750 g kartofler, kogte

1 salatagurk og/eller peberfrugt

1 æg

persille

 

Dressing:

1 revet løg

4 spsk olie

2-3 dl ymer/ylette

2 spsk bearnaiseessens

2-3 spsk koncentreret tomatpuré

1 tsk lys dijonsennep

salt og peber

 

Pisk dressing sammen.

Vend kogte kartofler skåret i terninger, 3 dl terninger af salatagurk og/eller peberfrugt i.

Smag salaten til.

Drys hakket hårdkogt æg og persille over ved anretningen.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.432 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du fisk til aftensmad?
Effektiv reklame - klik her