Logo

Svineskank med cremet peberrodssauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Svineskank med cremet peberrodssauce

 

Opskrift på smørmør svineskank med sprød svær. Server skanken med den sprøde svær sammen med stegte babykartofler og cremet peberrodssauce...

 

Personer: 4. Forberedelse: 40 min. Tilberedning: 2-3 timer. Grillmetode: Direkte/Indirekte.

Sværhedsgrad: Svær. Grilltemperatur: 220 °C. Udstyr: Stegegryde

 

#Ingredienser

2 svineskanke á 1 kg
12 skalotteløg
3 gulerødder
¼ knoldselleri
1 porre (kun det grønne)
frisk peberrod
5 kviste timian
25 g smør
7,5 dl kyllingefond
1,5 dl fløde
salt og peber
evt. lidt majsmel til jævning

*

 

I køkkenet

Rids svineskankerne på kryds og tværs, i et stort mønster.

Pil skalotteløgene. Skyl og skræl gulerødder og knoldselleri.

Skær dem og den skyllede porre i rustikke tern på omkring 2x2 cm.

Skræl peberroden, og riv den fint.

 

Ved grillen

Klargør grillen til direkte, høj varme.

Brug kulbakker, så det er nemt at skifte til indirekte varme.

Anbring stegegryden i risten, luk låget til grillen, og lad gryden varme op i 5-10 min.

Smelt smørret i den varme stegegryde.

Tilsæt grønsager, de hele skalotteløg og timiankvistene, og steg det hele af i omkring 3 min. – det må ikke få farve.

Tag stegegryden af risten, og flyt kulbakkerne ud til siderne, så du kan fortsætte tilberedningen med indirekte varme.

Sæt stegegryden tilbage i risten, og anbring svineskankerne oven på grønsagerne.

Tilsæt kyllingefond, og sæt låget på stegegryden.

Lad det hele simre i omkring 2-2½ time, eller indtil skankerne har en kernetemperatur på ca 90 °C.

Fjern skankerne og grønsagerne fra stegegryden, og lad væsken løbe af dem.

Drys svinekødet med salt.

 

Hæld fløden i stegegryden, og bring den til kogning.

Krydr med salt, peber og peberrod.

Tilsæt grønsagerne til saucen, når den har fået den ønskede konsistens.

Tag stegegryden af grillen, stil den til side, og servér senere grønsagerne fra stegegryden.

 

Øg temperaturen i grillen til 230-240 °C.

Læg skankerne på grillristen, når den er godt varm.

Steg dem i ca. 20 min. Kontrollér jævnligt, at de ikke brænder på.

Tag skankerne af grillen.

Varm saucen og grønsagerne op, mens kødet hviler.

Servér retten rygende varm, fx med stegte babykartofler.

 

Tips: Tilsæt lidt mere fond, hvis retten bliver for tør.

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.004 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du fisk til aftensmad?
Effektiv reklame - klik her