Logo

Tarte tatin

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tarte tatin


Tarte Tatin er en fransk æbletærte bestående af karameliserede æblestykker, bagt i grillen med tærtedej på toppen.

 

Personer: 4. Forberedelse: 20 min. Tilberedning: 40 min. Grillmetode: Indirekte. Sværhedsgrad: Let.

Grilltemperatur: 200 °C. Udstyr: Rundt tærtefad/bageform

 

# Ingredienser

4-6 æbler, skrællede, udkernede og skåret i kvarte

150 g smør

125g rørsukker

saft af 1 citron

150 g hvedemel

2 æggeblommer

salt

 

Råcreme:

6 æggeblommer

6 spsk

5 dl piskefløde

1 vaniljestang

*

I køkkenet

Tilsæt smør og sukker i fadet.

Skræl æblerne, og skær dem i otte stykker.

Læg dem i tærtefadet, og drys dem med lidt salt.

 

Råcreme:

Pisk æggeblommer, sukker og kornene fra vaniljestangen til en lys creme eller æggesnaps.

I en anden skål pisker du fløden til en let skum.

Vend forsigtigt flødeskummet i æggesnapsen og bland det hele godt sammen.

 

Ved grillen

Klargør grillen til indirekte varme, ca. 200 °C.

På en kulgrill skal du bruge briketter i en mængde, der svarer til en halv grillstarter.

Sæt tærtefadet på grillristen, og grill ingredienserne i ca. 10-15 minutter.

Dæk æblerne med dejen, og bag tærten i 20-25 minutter, til dejen er gylden.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.565 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad griller du?





Effektiv reklame - klik her