Logo

Vafler med bær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Vafler med bær

 

Den 25. marts er det vaffeldag, men det betyder heldigvis ikke, at du ikke kan nyde godt af lækre vafler på andre tider af året. Den søde, tykke belgiske vaffel smager vidunderligt sammen med friske bær. Her finder du opskrifter på traditionelle vafler og de mere moderne.

 

Personer: 4. Grillmetode: Direkte. Sværhedsgrad: Let. Udstyr: Vaffeljern

 

# Ingredienser

50 g smør

200 g hvedemel

1 tsk bagepulver

½ tsk hjortetaksalt

2 tsk vaniljesukker

90 g brun farin

5 æg

4½ dl mælk

4½ dl fløde

100 g solbær eller andre bær af eget valg, friske eller frosne

smør til stegning

*

I køkkenet

1 Smelt smørret ved lav varme.

2 Bland mel, bagepulver, hjortetaksalt, vaniljesukker og brun farin sammen i en skål, og pisk forsigtigt det hele sammen med en håndmixer.

Kom ét æg i ad gangen, og tilsæt derefter mælk, fløde og til sidst smeltet smør.

Rør i dejen, til den er helt jævn.

3 Skyl bærrene. Kom dem forsigtigt i dejen.

Ved grillen

1 Gør grillen klar til direkte varme – ca. 185 °C.

Sæt vaffel- og sandwichjernet på grillristen, og lad det forvarme i 5-8 minutter. 

2 Fordel dejen over de fire områder på vaffel- og sandwichjernet, så den dækker hele overfladen.

Luk vaffel- og sandwichjernet, og lad vaflen bage i 6-8 minutter.

Vend derefter jernet om på den anden side, og lad vaflen bage videre i 6-8 minutter, indtil den er gylden på begge sider.

Læg vaflerne på en rist, når de er færdige. Så bliver de ved med at være sprøde.

Pynt vaflerne med lidt friske bær, der er drysset med sukker, inden servering.

 

Info: Vaffel, også omtalt som vaffelkage, er et bagværk på linje med pandekagen. De bages i et vaffeljern. Vaffeljern findes i flere forskellige varianter

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.825 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du fisk til aftensmad?
Effektiv reklame - klik her