Logo

Stegt flæsk med timian

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Stegt flæsk med timian

 

Stegt flæsk er for høj og lav og er indbegrebet af dansk madkultur. Retten Stegt timianflæsk er bare endnu mere lækker og med fx rødbeder eller æbler til.

 

Personer: 4. Forberedelse: 10 min. Tilberedning: 35 min. Grillmetode: Direkte. Sværhedsgrad: Let.

Grilltemperatur: 220 °C. Udstyr: Stegt flæsk-holder

 

# Ingredienser

16 skiver letsaltet svinebryst af stegestykket – i skiver

3 kviste frisk timian

salt og Peber

*

I køkkenet

Vask og hak timian. Gem lidt af timianen til pynt.

Drys salt og timian på flæskestykkerne på begge sider, og stil dem på højkant med sværene opad i stegt flæsk-holderen.

Placer holderen i den medfølgende bradepande.

 

Ved grillen

Klargør grillen til direkte, høj varme – 220 °C.

Sæt stegt flæsk-holderen på grillen og grill kødet, til det er sprødt – ca. 35 min.

Drys med salt og peber.

Steg stegt flæsk ved direkte varme. Tøm bakken for fedt efter 30 min.

 

Tilføj rødbeder eller æbler i bakken, krydret med frisk timian, og lad dem stege med, indtil stegt flæsk-stykkerne er færdigstegt.

 

Tips: En bradepande kan også bruges til tilberedning af tilbehør.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.808 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her