Logo

Lammekølle Dijonmarineret med hasselbackkartofler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 

Lammekølle Dijonmarineret med hasselbackkartofler

 

Forrygende opskrift på lammekølle, der bliver grillstegt på 90 minutter med dijonmarinade og de lækreste bagte hasselbackkartofler med rosmarin

 

Personer: 6. Forberedelse: 40 min. Tilberedning: 90 min. Grillmetode: Indirekte. Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 220 °C. Kernetemperatur: 63 °C. Udstyr: Stegholder, Grill-termometer, Grillbakke

 

# Ingredienser

1 lammekølle ca. 2.5 kg

 

Marinade:
100 g Dijonsennep
150 ml vegetabilsk olie
4 hvidløgsfed
4 kviste timian

 

Hasselbackkartofler:
18 mellemstore kartofler
50 ml olie
1 spsk paprika
3 kviste rosmarin
2 hvidløgsfed
salt og peber

*

I køkkenet:

1. Placer lammekøllen i stegholderen. Krydr med salt og peber.
2. Vask og hak timian, pres hvidløg og bland det med dijonsennep og olie til en marinade.

Stil det til side.
3. Vask kartoflerne og lav smalle snit ca. 3/4 ned i dem.

Pas på ikke at skære helt igennem.
4. Hak rosmarin og pres hvidløgene.

Bland det med rapsolie, paprika, salt og peber.

Vend kartoflerne i marinaden og læg dem i en grillbakke.

Kasser overskydende marinade.

 

Ved grillen:

1. Klargør grillen til indirekte varme, ca. 220 °C.

   Brug en mængde briketter, der svarer til en halv grillstarter, hvis du griller på en kulgrill.
2. Placer stegholderen med lammekøllen på risten ved indirekte varme.

   Indstil et stegetermometer til 63 °C og sæt temperaturføleren i kødet.
3. Steg lammekøllen i ca. 90 minutter indtil kernetemperaturen nås.
4. Sæt en grillbakke med hasselback kartofler under stegen efter 30 min.
5. Pensl dijonmarinaden på kødet – gerne flere gange efter behov.
6. Tag kartoflerne af, når de er færdige.

   Tag kødet af grillen, når det har den rette kernetemperatur.

   Lad lammekøllen hvile i mindst 20 min. inden udskæring.

 

Tips: Ved at tilberede kartoflerne under kødet bliver kartoflerne hurtigere færdige. Derudover tilføres de ekstra smag fra kødsaften, som drypper ned fra kødet.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.228 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?


Effektiv reklame - klik her