 
 
   
Satay, eller saté i indonesisk stavning, er en sydøstasiatisk ret med krydret, ristet og grillet oksekød, serveret med en jordnøddesauce.
Til 4 portioner. Tilberedningstid: 20 min (plus 1 time marinering)
 
# Ingredienser
600 g oksekød
100 g bacon
 
Marinade:
2 spsk citronsaft 
1 spsk sojasauce 
2½ dl kokosmælk 
1 tsk korianderfrø, stødte
1 løg 
2 fed hvidløg 
1 cm ingefærrod 
 
Jordnøddesauce:
2 skalotteløg 
2 grønne chilier 
1 spsk olie 
1 tsk stødt ingefær 
150 g jordnøddesmør 
2 spsk mælk 
 
* Tilberedning
Marinade:
Rør citronsaften sammen med sojasauce, kokosmælk og 
stødt koriander. 
Hak løg, hvidløgsfed og ingefærrod fint og rør det i
blandingen. 
 
Jordnøddesauce:
Pil skalotteløgene og skær dem i fine tern. 
Gør chilierne i stand, skyl dem og skær dem i tern. 
Brun tern af chili og skalotteløg i den varme olie. 
 
Tilsæt stødt ingefær. lad det stege med et øjeblik og 
tilsæt jordnøddesmør, mælk og 1¼ dl vand. 
Bring saucen i kog, krydr evt med lidt mere sojasauce og 
hold den varm. 
 
Oksesaté:
Skær oksekød i 3x10 cm brede strimler og lad disse trække
i ca. 1 time i marinaden.
 
Skær bacon i meget tynde skiver og derpå i 3x10 cm store
strimler. 
Tag oksekødsstrimlerne op af marinaden og 
læg en baconstrimmel på hver. 
Sæt strimlerne harmonikaformet på træspid. 
Steg dem på grillen i ca. 7 min på hver side og 
server dem sammen med jordnøddesaucen. 
 
Pr. portion ca: 2433 kJ/582 kcal. 44 g protein, 41 g fedt,7 g
kulhydrater 
 
Info: De tidligste tilberedninger af satay menes at stamme
fra Java-øen, men har spredt sig til næsten overalt i Indonesien, hvor det er
blevet en nationalret.
 
✅ Her er grillABC med nemme
opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat,
Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd
 
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid -
kogebog.dk