Logo

Oksesaté med jordnøddesauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Oksesaté med jordnøddesauce 

 
Satay, eller saté i indonesisk stavning, er en sydøstasiatisk ret med krydret, ristet og grillet oksekød, serveret med en jordnøddesauce.
Til 4 portioner. Tilberedningstid: 20 min (plus 1 time marinering)

 
# Ingredienser
600 g oksekød
100 g bacon

 
Marinade:
2 spsk citronsaft
1 spsk sojasauce
2½ dl kokosmælk
1 tsk korianderfrø, stødte
1 løg
2 fed hvidløg
1 cm ingefærrod

 
Jordnøddesauce:
2 skalotteløg
2 grønne chilier
1 spsk olie
1 tsk stødt ingefær
150 g jordnøddesmør
2 spsk mælk

 
* Tilberedning
Marinade:
Rør citronsaften sammen med sojasauce, kokosmælk og
stødt koriander.
Hak løg, hvidløgsfed og ingefærrod fint og rør det i blandingen.

 
Jordnøddesauce:
Pil skalotteløgene og skær dem i fine tern.
Gør chilierne i stand, skyl dem og skær dem i tern.
Brun tern af chili og skalotteløg i den varme olie.

 
Tilsæt stødt ingefær. lad det stege med et øjeblik og
tilsæt jordnøddesmør, mælk og 1¼ dl vand.
Bring saucen i kog, krydr evt med lidt mere sojasauce og
hold den varm.

 
Oksesaté:
Skær oksekød i 3x10 cm brede strimler og lad disse trække
i ca. 1 time i marinaden.

 
Skær bacon i meget tynde skiver og derpå i 3x10 cm store strimler.
Tag oksekødsstrimlerne op af marinaden og
læg en baconstrimmel på hver.
Sæt strimlerne harmonikaformet på træspid.
Steg dem på grillen i ca. 7 min på hver side og
server dem sammen med jordnøddesaucen.

 
Pr. portion ca: 2433 kJ/582 kcal. 44 g protein, 41 g fedt,7 g kulhydrater

 
Info: De tidligste tilberedninger af satay menes at stamme fra Java-øen, men har spredt sig til næsten overalt i Indonesien, hvor det er blevet en nationalret.

 
✅ Her er grillABC med nemme opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat, Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd

 
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 323 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her