Logo

Rejer på spid - Caipirinha

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rejer på spid - Caipirinha

 

Grillede rejer på spid, hvor rejerne er marinerede med rom, farin og lime, deraf navnet Caipininha, er velsmagende sommermad. Se opskriften her.

Personer: 4. Forberedelse: 10 min + 20 min til marinering. Tilberedning: 10 min.

Grillmetode: Direkte. Sværhedsgrad: Let. Grilltemperatur: 200 °C. Udstyr: Rack til grillspid

 

# Ingredienser

12 store rejer
50 ml cachaça-rom
10 g brun farin
1 lime

olie
salt og peber

 

I køkkenet

Pil rejerne, så kun halen er tilbage.

Riv halvdelen af limefrugten, og sæt den revne skal til side til senere brug.

Bland olie, sukker, limesaft, salt og peber sammen til en marinade.

Tilsæt rejerne, og lad dem marinere i 20 minutter.

Sæt 6 rejer på hvert spid.

 

Ved grillen

Klargør grillen til direkte varme, ca. 200 °C.

På en kulgrill skal du bruge briketter i en mængde, der svarer til en halv grillstarter.

Sæt spiddene i holderen, og grill dem i 8-10 minutter.

Tag spiddene af grillen, læg dem på en tallerken, drys revet limeskal over dem, og servér dem med det samme.

 

Tips: Hvis du ikke har et rack til grillspid, kan du klargøre grillen til indirekte varme og lægge spiddene midt på grillristen.


Rejer på spid - Caipirinha


Info: Lime, rørsukker, vodka og masser af isterninger. Det er nemt at blande denne læskende brasilianske cocktail


Caipirinha (portugisisk udtale: [kajpiɾĩjɐ]) er Brasiliens nationale cocktail, lavet med cachaça (udtalt [kaʃasɐ]) (sukkerrør spiritus), sukker og lime. Cachaça, også kendt som pinga, caninha eller et af mange traditionelle navne, er Brasiliens mest almindelige alkoholholdige drikkevare. Selvom både rom og cachaça er fremstillet af produkter fremstillet af sukkerrør, er alkoholen i cachaça resultatet af fermentering af frisk sukkerrørsaft, der destilleres, mens rom sædvanligvis fremstilles af biprodukter fra raffinaderier som melasse.
Drikken fremstilles ved at blande frugt og sukker sammen og tilsætte væsken. Dette kan laves i et enkelt glas, som regel stort, der kan deles blandt mennesker, eller i en større krukke, hvorfra den serveres i individuelle glas.



 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.824 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor finder du opskrifter?





Effektiv reklame - klik her