Logo

Jordbær Romanoff - Grill style

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Jordbær Romanoff - Grill style

 

Fint samspil. Jordbær Romanoff er en klassiker, og kombinationen af appelsin og jordbær holder i den grad. Med lidt flødeskum på toppen er det en eksklusiv dessert

 

Personer: 4. Forberedelse: 10 min. Tilberedning: 15 min. Grillmetode: Direkte.

Optænding - gas: Høj. Sværhedsgrad: Let. Grilltemperatur: 220 °C. Udstyr: grillpande

 

# Ingredienser

1 bakke jordbær

½ dl Cointreau eller Grand Marnier

saft af ½ appelsin

frisk mynte

¼ l piskefløde

*

I køkkenet

1. Skyl og rens jordbærrene godt.

Skyl mynten.

 

2. Pisk fløden til flødeskum.

 

Ved grillen

1. Gør først grillen klar til høj, direkte varme.

Sæt panden på grillen, og lad den blive varm.

 

2. Hæld appelsinsaften på panden, og lad den simre let.

Tilsæt jordbær, og hæld straks likøren ved.

Sæt ild til likøren, og flambér jordbærrene, til flammerne forsvinder.

 

3. Tag panden af grillen.

Anret jordbærrene i glas toppet med flødeskum og lidt mynte.

 

Jordbær Romanoff - Grill style

 

Info: Der er flere forklaringer på rettens navn, men de fleste hælder til, at den blev opfundet af en af de første superstjerner inden for gastronomien, Marie-Antoine Carême, da han i 1820’erne var køkkenchef for tsar Alexander I.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.245 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du fisk til aftensmad?



Effektiv reklame - klik her