Logo

Svinekoteletter med æble og citron

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Svinekoteletter med æble og citron


Vores opskrift er nem og giver en fantastisk smagfuld ret Vi hjælper dig med at lykkes på grillen. De bedste opskrifter fås på grillABC.dk - Denne ret er god at lave til mange - og koteletter går man aldrig galt i byen med. Et alternativ til en af de store hits fra 70'erne 'koteletter i fad', dejlig nem og hurtig ret, og en rigtig ret til grillen - prøv selv. 

Til 4 Personer.

 

# Ingredienser  

4 store tynde svinekoteletter med ben

2 spsk solsikkeolie

6 friske laurbærblade, revet i mindre stykker

revet skal og saft af 2 citroner

1¼ dl øl

1 spsk flydende honning

6 enebær, let knuste

1 pink lady-æble

salt og peber

 

* Tilberedning

 

I køkkenet

Læg koteletterne i et stort fladbundet fad (ikke metal).

Varm olien op i en lille, tykbundet gryde.

Kom laurbærbladene i og steg dem i 1 min.

Tilsæt citronskal og -saft, øl, honning og enebær, og krydr med salt og peber.

Hæld blandingen over koteletterne og vend det godt sammen.

Dæk med film, lad det køle helt af og stil så fadet på køl i op til 8 timer.

 

Ved grillen

Varm grillen godt op.

Lad kødet dryppe af, men gem marinaden.

Stik kernehuset ud af æblet og skær det i 4 tykke ringe.

Grill koteletterne på grillristen ved jævn-stærk varme i 5 min på hver side, eller til de er gennemstegte.

Grill æbleringene i 3 min - pensl dem jævnligt med marinaden undervejs.

Anret koteletterne på et stort fad, pynt med æbleringene ovenpå og server straks.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.532 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her