
 
Lette opskrifter på gl. dags hakkebøf, spidstegt hakkebøf og
hamburger. Vælg mellem kartoffelsalat, grillstegte tomater, ½ bagte kartofler,
grillstegte ...
4 Portioner.
 
# 
600 g hakket oksesmåkød 
salt, peber 
1 æggehvide
olie til pensling
TILBEHØR: Grøn salat med kartofler, stegte tomater. 
*
Ælt hakket kød med salt, peber og æggehvide.
Del kødet i fire portioner og form hver portion til en ikke
for flad hakkebøf. 
Pensl bøfferne med olie og læg dem på den forvarmede grill. 
Steg dem ca. 2-3 min. på hver side. 
Vend dem ofte. 
Drys med salt og friskkværnet peber under stegningen. 
Server bøfferne med grøn kartoffelsalat og grillstegte
tomater. 
 
GRILLSTEGTE TOMATER: 
Mellemstore tomater pensles med olie, evt. krydderolie, og
grillsteges ved ikke for stærk varme ca. 4-7 min. Vendes ofte med grilltang.
 
KARTOFFELSALAT:
# 
750 g kartofler, kogte
1 salatagurk og/eller peberfrugt
1 æg
persille
 
Dressing:
1 revet løg
4 spsk olie
2-3 dl ymer/ylette
2 spsk bearnaiseessens
2-3 spsk koncentreret tomatpuré
1 tsk lys dijonsennep
salt og peber
 
Pisk dressing sammen. 
Vend kogte kartofler skåret i terninger, 3 dl terninger af
salatagurk og/eller peberfrugt i. 
Smag salaten til. 
Drys hakket hårdkogt æg og persille over ved anretningen.
 
VARIATION AF TILBEHØR: 
Grillstegte løg, halve bagte kartofler, og en eller anden
form for krydret smør.
 
VARIATION AF RETTEN
 
1. GRILLSPID MED HAKKET OKSEKØD / CEVAPCICI:
# 
500 g oksekød
2 spsk revet løg
1 æg
2-3 spsk rasp
1-2 tsk mild paprika
½ tsk blandet chili-krydderi (mexicansk krydderi) eller
allehånde
olie. 
*
Ælt kødet med alle ingredienserne. Det skal have en ret fast
konsistens. 
Del kødet i 12 portioner. 
Form hver til en aflang, tyk pølse. 
Sæt tre stk. på hvert grillspid og pensl med olie. 
Grillsteg kødet ca. 5-7 min. Vend det ofte. 
Serveres med grillstegte majskolber, (el. smørdampede
majskerner), evt. halve, bagte kartofler, eller varm flûte samt barbecuesmør. 
 
2. HAMBURGER: 
# pr. person. 
1 usødet hamburgerbolle
1 tynd hamburger, ca. 75 g
salt, peber og evt. barbecuekrydderi
olie
2 skiver tomat
1 tynd skive løg
evt. 1 salatblad
tomatmayonnaise
*
Hamburger pensles med olie og ristes 1-2 min. på hver side. 
Drysses med salt og evt. barbecue krydderi under stegning. 
Rist bollen ½-1 min. på hver side. 
Flæk bollen og smør begge sider med tomatmayonnaise. 
Bollen lægges sammen med evt. salatblad, hamburger,
tomatskiver og løg. 
Spises omgående med evt. brøndkarse el. grøn salat. 
 
TOMATMAYONNAISE: 
Rør 100 g mayonnaise op med 2-3 spsk ymer/ylette, ca. 1 spsk
koncentreret tomatpuré, salt, citronsaft og evt. engelsk sauce (HP), 1 fed
hvidløg. 
 
TIPS: Kødet til
hakkebøf kan æltes med hakket løg, kapers el. hakket champignon, peberfrugt el.
høvlet peberrod el. forskellige krydderier, inden det formes til bøffer.