Logo

Steak sandwich med Santa Maria sauce - og grillABC.dk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Steak sandwich med Santa Maria sauce - og grillABC.dk 

 
Lav lækker grillmad med sommerens friske råvarer. Få grill-opskrifter med kød, grønt og frugt. Bliv inspireret til lækker mad på grill eller i ovngrill HER.
Forberedelse 10 min + 24 timers marinering. Stegetid 12-20 min. 4 personer

 
# Ingredienser
1 kg oksetyk- eller tyndsteg, ca. 5 cm tyk
1 spsk groft stødt sort peber
2 fed hvidløg, knust
1 tsk sennepspulver
1 tsk paprika
1 knivspids cayennepeber

 
Santa Maria sauce:
1 spsk olie
1 rødløg, finthakket
1 fed hvidløg, finthakket
1,2 dl hønsebouillon
4 spsk ketchup
4 spsk HP sauce
1 spsk hakket frisk persille
1 spsk Worcestershire sauce
1½ tsk malede kaffebønner
salt og friskkværnet sort peber

 
Flutes, som tilbehør
Grilltræ (oak, mesquite eller hickory), der har ligget i blød i ½ time

 
* Tilberedning
1. Rør peber, hvidløg, sennep og paprika godt sammen i en lille skål.
Gnid blandingen godt ind i kødet, dæk det til med husholdningsfilm og
sæt det i køleskabet i mindst 4 og op til 24 timer.

 
2. Tilbered saucen.
Varm olien op i en kasserolle, tilsæt løg og hvidløg og
lad det stege svagt i-3-4 min, til løgene er blevet bløde.
Tilsæt bouillon, ketchup, HP sauce, persille, Worcestershire sauce,
kaffe og sort peber.
Bring saucen i kog og lad den simre svagt, mens du rører i den nu og
da, til den er kogt ind til ca. 3 dl.
Hæld saucen i en blender og blend den til en puré.
Lad saucen køle af, dæk den til og sæt den i køleskabet,
til den skal bruges.
Lad saucen få stuetemperatur, før den skal serveres.

 
3. Følg grillens brugsanvisning for grilltræet.
(Trærøg fremhæver kødets smag).
Brun kødet direkte over middel varme i 5 min, og vend det
en gang under bruningen.
Grill kødet indirekte over middel varme i
8-10 min (rødt), 10-13 min (medium) eller 13-15 min (gennemstegt).
Vend kødet en gang under stegningen.
Lad kødet hvile i 5 min, før det skæres i tynde skiver på tværs
af muskelfibrene. Anret kødskiverne på brødet og øs sauce over.

 
✅ Her er grillABC med nemme opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat, Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd

 
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 378 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her