Logo

Grillet hjortevildt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grillet hjortevildt 

 
Det magre, faste hjortekød behøver langsom tilberedning, hvis det ikke skal tørre ud. I denne opskrift marineres kødet, som derefter grilles tæt indpakket i stanniol for at bevare det saftigt.
6-8 personer

 
# Ingredienser
1 hjortekølle ca. 3 kg, udbenet og afpudset
vegetabilsk olie eller til pensling

Tranebær med appelsin og chili salsa (opskrift)

 
KOGT VILDTMARINADE
½ flaske fyldig rødvin
4 spsk olivenolie
1 spsk rødvinseddike
1 spsk rødvinseddike
1 stor gulerod, skrællet og hakket
1 stort løg, i skiver
1 hvidløgsfed, i skiver
1 tsk salt
1 friskt laurbærblad, halveret
1 visk friske krydderurter, fx
persille, timian og rosmarin, bundet sammen
8 enebær, let knuste
8 sorte peberkorn, let knuste

 
# Tilberedning
1. Dagen i forvejen forberedes vildtmarinaden.
Kom vin, olie, vineddike, gulerødder, løg, hvidløg og
salt i en gryde ved høj varme.
Bring det i kog og skum overfladen.
Skru ned for varmen, rør de resterende ingredienser i og
lad det simre uden låg i ca. 15 min.
Fjern gryden fra varmen og lad marinaden blive kold.

 
2. Åbn køllen, så den bliver flad; skær om nødvendigt i kødet.
Kom kødet i et glasfad og hæld marinaden over.
Dæk det til og lad kødet marinere natten over i køleskabet.
Før køllen lægges på grillen, skal den have stuetemperatur.

 
3. Næste dag forberedes en udendørs trækulsgrill, gas eller
elektrisk barbecue. Sæt risten ca. 15 cm fra varmen.

 
4. Tag køllen op af marinaden.
Læg den på dobbeltlagt stanniol, som er stort nok til at dække
kødet hele vejen rundt. Fold stanniolkanterne op.
Hæld 1-2 dl af marinaden over.
Pak stanniolen omkring køllen, så væsken ikke kan løbe ud.

 
5. Læg stanniolpakken på risten og grill den i ca. 45 min.
Vend pakken hvert 8. min.
Fjern pakken fra grillen og flyt risten op i højeste position.
Pensl grillristen med olie.

 
6. Tag forsigtigt kødet ud af stanniolen, så saften bevares.
Sæt køllen på grillen i ca. 5 min.
Vend den et par gange til den er brunet.
Hæld kødsaften på en lille pande og bring den i kog i ca. 3 min,
enten på grillen eller på komfuret.
Læg kødet på et serveringsfad og lad det hvile i 5 min.
Skær det i tynde skiver og væd med lidt af marinaden.

Serveres med Salsa. (opskrift)


Se alle de bedste opskrifter med Vildt


✅ Her er grillABC med nemme opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat, Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd

 
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 427 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her