 
 
    
Prøv denne lette opskrift på en dejlig svinekotelet med smag
fra en dejlig, frisk marinade. Server den med sød papaja-relish, det er vist lige hvad du ønsker.
Forberedelsestid 20
min. Saltning 2 timer. Grilltid 10-15 min. Til 6 personer 
 
# Ingredienser
6 svinekoteletter
hver på ca. 180 g og 3 cm tykke 
 
TIL SALTLAGEN 
5 spsk af både
sukker og groft havsalt 
 
TIL RELISHEN 
5 spsk sukker 
60 ml (ca. 4 spsk)
risvineddike 
4 spsk forårsløg i
tynde skiver, kun 
den hvide og
lysegrønne del 
2 spsk friskpresset
limesaft 
1 tsk finthakket jalapeño-chili
½ tsk stødt
spidskommen 
½ tsk groft havsalt 
1 drys friskkværnet
sort peber 
900 g modent
papajafrugtkød, skåret i 1 cm terninger 
125 grød peberfrugt,
i små terninger 
4 spsk finthakkede
friske basilikumblade 
olie 
1 tsk groft havsalt 
¾ tsk friskkværnet
sort peber 
 
* Tilberedning
1. Rør sukker og
salt op i 1½ l koldt vand i en stor skål, 
til begge er opløst.
Læg kødet i lagen,
dæk skålen til og 
lad kødet trække 2
timer i køleskab. 
 
2. Relish: 
bland sukker,
eddike, forårsløg, limesaft, chili, spidskommen, 
salt og peber i en
stor gryde. 
Bring det i kog på
komfuret, tilsæt papaja og peberfrugt og 
rør rundt. 
Lad det småkage ved
middel varme i ca. 5 min. og rør rundt 
af og til, til
papajakødet er meget blødt, men ikke smattet ud. 
Lad det køle af ved
stuetemperatur. 
Rør basilikum i,
smag til og stil relishen til side. 
 
3. Forbered en
to-zone-grill til middel varme (se anvisning).
 
4. Tag kødet op af
lagen (den skal ikke bruges mere). 
Dup koteletterne
tørre på begge sider med køkkenrulle, pensl dem 
let med olie og giv
dem et jævnt drys salt og peber. 
 
5. Rens grillristen
grundigt. 
Grill kødet 10-15
min. over direkte middel varme og med lukket låg. 
Vend kødet en gang
og flyt det rundt på risten, så det tilberedes jævnt. 
Til sidst skal kødet
stadig være let rosa i midten og have en 
kernetemperatur på
ca. 65 °C. 
Server kødet varmt
med relish som tilbehør. 
 
✅ Her er grillABC med nemme
opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat,
Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd
 
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk