Logo

Jordbær karamelliserede med hvid chokolade-parfait

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Jordbær karamelliserede med hvid chokolade-parfait

 

En sød og frisk dessert med grillede jordbær og hvid chokolade tilberedt i wokken. Jordbær har så meget smag når de bliver lavet rigtigt, fx på grill - dejligt

 

Personer: 4. Forberedelse: 40 min + 3-4 timers frysning. Tilberedning: 10 min. Grillmetode: Direkte. Sværhedsgrad: Let. Grilltemperatur: 190 °C. Udstyr: Wok, forme

 

# Ingredienser

Hvid chokolade-parfait:

4 æggeblommer, pasteuriserede eller friske

50 g sukker½ vaniljestang

2 dl piskefløde

100 g hvid chokolade

 

Karamelliserede jordbær:

800 g jordbær

2 dl vand

2½ dl rørsukker

3 stjerneanis

1 vaniljestang

*

 

I køkkenet

Til isen: Flæk vaniljestangen, og skrab vaniljekornene ud. Gem stangen til senere.

Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn, indtil massen er hvid og tyk.

Pisk derefter fløden, til den er let stiv – vend æggemassen heri.

Hak chokoladen og vend det i føden.

Hæld is-massen ned i forme og sæt dem i fryseren i mindst 3-4 timer før brug.

 

Rengør jordbær, fjern stilken og skær dem i kvarter – klar til grillen.

 

Ved grillen

Klargør grillen til direkte varme, ca. 190 °C.

Sæt wokken på grillristen og lad den varme op.

Tilsæt vand, sukker, stjerneanis og den flækkede vaniljestang.

Bring det i kog, og lad det koge ind til en sirup.

Fjern vaniljestang og stjerneanis.

Læg jordbærrene i wokken, og vend dem hurtigt – men forsigtigt – rundt i den varme sirup i cirka et minut. Server umiddelbart efter.


Tips: Erstat evt. en del af vandet med appelsinlikør eller whisky.



 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.124 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad griller du?





Effektiv reklame - klik her