Logo

Kuvertbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kuvertbrød  

Kuvertbrød er små brød, du kan servere som tilbehør til enhver slags mad. Lav dejen i god tid, lad den hæve længe, og så har du nemt og hurtigt de lækreste nybagte boller.

Der kan blive ca 36-48 brød af portionen.

 

# Ingredienser

25 g gær
3 dl mælk
100 g kvark (eller 1 æg)
1½ tsk salt
1½ tsk sukker

500 g hvedemel
50 g smør
æg til pensling

 

* Fremgangsmåde

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken.

Hæld blandingen i en skål og tilsæt kvark.

Rør gæren ud heri.

Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage).

Slå dejen godt sammen med en grydeske.

Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i minimum 1½ time.

 

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem.

Tilsæt evt. resten af melet.

Del dejen i 36 eller 48 stykker.

Tril dem til minibrød.

Læg kuvertbrødene på plader med bagepapir og lad brødene efterhæve tildækket i ca 15 min.

Pensl med æg og drys med mel eller salt.

Bag kuvertbrødene midt i ovnen ved 250 °C i 9-10 minutter (traditionel ovn, ikke varmluft).


Kuvertbrød 


Dejen kan udrulles i forskellige faconer:

Knuder: Tril fingertykke stænger, og slå en knude.

Trekløver: Tril nøddestore boller, og læg dem sammen tre og tre på bagepladen belagt med bagepapir.

Horn: Udrul dejen til 6 runde plader, og skær hver i seks dele. Tril hver trekant fra den brede ende.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.049 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor finder du opskrifter?





Effektiv reklame - klik her