Logo

Tips til grill af lammekød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tips til grill af lammekød 

 
De fleste udskæringer af lam kan grilles. De helt store stykker kød, fx lammekølle, skal ligge i stor afstand fra gløderne. Hvis der er fedtkanter på kødet, skæres de først af efter grilning. Små stykker kød som bøffer eller kød på grillspid kan godt tåle at blive grillet meget tæt på gløderne.

 
Koteletter, enkelte 1½ cm tykke, 7-10 min på hver side, kan marineres
 
Koteletter, dobbelte 1½ cm tykke, 9-12 min på hver side, kan marineres og evt. ridses for ikke at krølle sammen
 
Lår i skiver 1½ cm tykke, 9-12 min på hver side, kan marineres og skal ridses for ikke at danne skål
 
Bov i skiver 1½ cm tykke, 9-12 min på hver side, velegnet til marinering
 
Nakkekoteletter 1-1½ cm tykke, 7-9 min på hver side, Meget velsmagende og saftige, kræver kun kort stegning

 
Spareribs af forreste del af helt lammebryst, 10 min på hver side, skal forkoges i 10 min og dernæst pensles eller marineres

 
Spareribs, enkelte 5-7 min på hver side, skal forkoges i 10 min og pensles med dressing eller marineres

 
Tern af bov, nakke eller inderlår, på spid, ca. 25 min i alt, skal vendes jævnligt, kan marineres

 
Kølle delt i yderlår og inderlår, yderlår: 35 min i alt, inderlår: 25 min i alt, velegnet til marinering

 
Bov, hel med ben, 1½ time i alt, skal vendes hvert 10. min, pensles undervejs

 
Hakket lammekød, til burger 15 min i alt, kan evt. pakkes i alufolie med krydderier

 
Mørbrad 2 min på hver side, kan let blive tør, bør steges tæt ved gløderne

 
Filet af midterryg ca. 15 cm, totalt afpudset, 10-12 min på hver side, marineres eller pensles

 
✅ Her er grillABC med nemme opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat, Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd

 
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 311 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her