 
 
   
En hel kalkun, der grilles ved den indirekte metode, bliver saftig og gylden, uden at man drypper den en eneste gang. Se flere gode råd
herunder
 
Udskåret og helt fjerkræ med ben 
Grill fjerkræstykkerne med bensiden nedad i den angivne tid,
eller til det ikke længere er lyserødt i midten. 
Grill helt fjerkræ med brystet opad, især hvis der er skind
på, da saften herfra skal kunne sive ind i kødet. 
Fjern fedtet før servering, hvis du ønsker at gøre måltidet
mere fedtfattigt. 
Hvis du vil servere kødet med skindet på, kan du hurtigt
brune skindet ved at grille i cirka 2 min med skindet nedad og derefter grille
videre med skindet opad. 
Undtagelsen fra denne regel er andebryst, der altid skal
grilles med skindsiden nedad for at forhindre, at fedtet løber ned i kødet. 
Grilltider: 
 
Fjerkræ der skal grilles   Vægt                Stegetid
Hel kylling                    1500-1750
g      1-1 ½ time 
Halv kylling                   675-800
g         1-1 ¼ time 
Kyllingebryst, halvt 
(med ben)                    225
g                30-35 min 
Kyllingebryst, halvt 
(uden ben)                   115-175
g         10-12 min kun 77 °C 
Kyllingelår/underlår       115-175 g        35-45
min 
Kyllingevinger               75 g                 30
min 
Poussiner                     350-450
g         45-60 min 
Hel kalkun (uden fars)   5,5-7 kg           2-3
timer 
(11-13 min. pr. ½
kg)    7,25-12,5 kg    3-4 timer 
Kalkunbryst (med ben)   1500 g            1-1½ time
Kalkunlår/underlår         450-675 g        ¾-1¼
time
Hel and                         1750
g             1½-2 timer
Andebryst uden ben       ca. 225 g          11-15
min kun 77 °C 
Hel fasan                      900-1200
g       40-45 min 
Hel gås                         5,5-7
kg           3 timer 
 
Et stegetermometer skal vise 82 °C
 
 
 
 
Udbenet kylling og kalkun 
Læg kyllinge- eller kalkunkødet midt på risten. På en
trækulsgrill grilles de ved den indirekte metode, på en gasgrill grilles de
over indirekte middel varme. De nævnte stegetider er til kød, der ønskes
medium-gennemstegt (fjerkræ bør ikke være rosa indeni, og saften skal være helt
klar). 
 
Fjerkræ på grill
     Vægt                    Stegetid
Kyllingebryst
        115-150 g             10-12 min
Kyllingekød
i tern   2,5 cm tykke tern  10-12 min
Kyllingeburgere
     1,5 cm tykke        10-12 min
Kalkunschnitzel
     0,5-1 cm tykke     5-8 min
Kalkunbryst
i tern   2,5 cm tykke tern 12-15 min
Kalkunbryst(u
ben) 1800 g                1 time 
 
Et stegetermometer skal vise 77 °C
 
✅ Her er grillABC med nemme
opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat,
Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd
 
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk