Logo

Tomater med gedeost og oliven-nøddetapenade

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tomater med gedeost og oliven-nøddetapenade 

 
Tomater stegt på grillen smager fantastisk med en generøs håndfuld gedeost på toppen. De stegte tomater er søde og syrlige og får smag af krydderierne
4-6 personer

 
# Ingredienser
4-6 små faste tomater (fx kryddertomater)
salt og kværnet peber
200 g gedeost

 
OLIVEN- NØDDETAPENADE:
200 g udkernet olivenkød fra store sorte oliven (fx græske kalamata)
20 g valnøddekerner
1 fed knust hvidløg
1 spsk skyllede afdryppede kapers
4-5 spsk olie
½ tsk citronsaft

 
* Tilberedning
Blend oliven, nødder, hvidløg og kapers til en grov mos.
Tilsæt olien gradvist til tapenaden har en blød konsistens.
Smag til med citronsaft.
Halver tomaterne og udhul dem med en ske.
Drys dem indvendigt med lidt salt og peber.
Fordel gedeosten i tomaterne og læg et låg af tapenade over.
Sæt tomaterne på risten 8-10 cm fra gløderne og giv dem ca. 4-5 min.
De skal ikke vendes.
Grill dem evt. i en grill bakke.

 
✅ Her er grillABC med nemme opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat, Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd

 
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 571 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her