 
 
 
 
Pesto og aubergine smager skønt sammen. Her får grønsagerne
selskab af friske krydderurter og masser af parmesan. Retten kaldes også grillABC
romana .
Forberedelsestid 15 min
/ Stegetid 8-10 min / 4 portioner 
Gas Direkte medium
varme / Kul Direkte 
 
# Ingredienser
2 store auberginer,
rensede og skåret i 1½ cm tykke skiver 
 
Til pestoen: 
50 g friske
basilikumblade 
2 store fed hvidløg 
50 g pinjekerner 
50 g friskrevet
parmesan 
salt og friskkværnet
sort peber 
1½ dl olie 
 
Tilbehør: en
blandet, grøn salat og pinjekerner 
 
* Tilberedning
1. Tilbered pestoen
ved at køre basilikum, pinjekerner og 
parmesan til en puré
i en foodprocessor. 
Krydr med salt og
peber, og tilsæt - med motoren kørende – 
langsomt olien, så
det bliver til en glat, tyk pesto. 
 
2. Pensl begge sider
af aubergineskiverne med pestoen, og 
grill dem over
direkte, medium varme i 8-10 min, eller 
til de er møre; vend
dem en gang undervejs. 
 
3. Anret de varme
aubergineskiver med resten af pestoen, 
drys med pinjekerner
og server en blandet, grøn salat til. 
 
Tips: Dette er en
klassisk pesto, men der er mange andre måder at lave pesto på. Prøv at erstatte
basilikum med korianderblade eller brug rucola – det giver en pebret pesto.
 
✅ Her er grillABC med nemme
opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat,
Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd
 
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk