Logo

Krydderblandinger- 4 rigtig gode

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Krydderblandinger- 4 rigtig gode 


HVOR LÆNGE SKAL DET TRÆKKE?

Hvis en krydderblanding får lov at trænge længe ind, bliver kødet ikke bare krydret og får en intensiv aroma, men når maden bliver grillet, får det også en dejlig sprød skorpe. Men salt og sukker trækker også væske ud af kødet, hvilket ganske vist intensiverer smagen, men samtidig også gør kødet mere tørt. Så hvor længe skal man lade en krydderblanding trænge ind? Her følger nogle retningslinjer.

 
1-15 min      Mindre grillmad som skaldyr og kødterninger til spid

samt sarte grønsager
-
15-30 min  Tyndt skåret, udbenet kød fx kyllingebryst, fiske- og

svinefileter, koteletter og bøffer
-
30-90 min  Større kødstykker med eller uden ben som lammekølle,

hele kyllinger og oksestege
-
2-8 timer    Meget store eller 'sejere' kødstykker som ribbensteg,

en hel skinke, svinebov og kalkun

 

 
BARBECUE-KRYDDERBLANDING
Giver ca. 4 spsk
4 tsk groft havsalt
2 tsk stødt chili
2 tsk lys farin
2 tsk hvidløgsgranulat
2 tsk stødt paprika
1 tsk sellerifrø
1 tsk stødt spidskommen
½ tsk friskkværnet sort peber

 

 
CAJUN-KRYDDERBLANDING
Giver ca. 3 spsk
2 tsk finthakkede, friske timianblade
1½ tsk groft havsalt
1 tsk hvidløgsgranulat
1 tsk løggranulat
1 tsk stødt paprika
1 tsk lys farin
¾ tsk friskkværnet sort peber
¼ tsk cayennepeber

 

 
ASIATISK KRYDDERBLANDING
Giver ca. 4 spsk
2 spsk stødt paprika
2 tsk groft havsalt
2 tsk stødte korianderfrø
2 tsk stødt kinesisk 5-krydderi
1 tsk stødt ingefær
½ tsk stødt allehånde
½ tsk cayennepeber

 

 
FENNIKEL-KRYDDERBLANDING
Giver ca. 4 spsk
3 tsk stødte fennikelfrø
3 tsk groft havsalt
3 tsk stødt chili
1½ tsk sellerifrø (krydderi)
1½ tsk friskkværnet sort peber

 
✅ Her er grillABC med nemme opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat, Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd

 
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 230 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her