Logo

Kyllingespid med jordnøddesauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kyllingespid med jordnøddesauce 

 
Disse lækre kyllingespid er en nem opskrift til en god grillaften. Kødet marineres i en smagfuld jordnødde-marinade og grilles på spid med salat og sauce til.
Forberedelsestid 30 min. Marineringstid 1-4 timer. Grilltid 12 min. Til 4 personer

 
# Ingredienser
4 kyllingebrystfileter, hver ca. 250 g
16 træspid, op blødt i mindst 30 min.

 
TIL MARINADEN
4 spsk jordnøddeolie
saft og revet skal af 1 økologisk lime
1 spsk fiskesauce
2 tsk stærk chili-hvidløgssauce
1 tsk stødte korianderfrø
1 tsk stødt spidskommen

 
TIL SALATEN
1 salatagurk
1 spsk hakkede friske mynteblade
2 tsk friskpresset limesaft
1 tsk sukker
½ tsk groft havsalt

 
TIL SAUCEN
125 g jordnøddesmør
1¼ dl kokosmælk
2 spsk friskpresset limesaft
2 tsk stærk chili-hvidløgssauce
2 tsk fiskesauce

 
* Tilberedning
1 Bland ingredienserne til marinaden i en mellemstor skål.

 
2. Skær hvert kyllingebryst i 1 cm skiver på tværs.
Vend kødet i marinaden, alt kødet skal være helt dækket.
Stil skålen tildækket på køl i 1-4 timer.

 
3. Skær agurken i kvarter på langs, fjern kernerne og
skær frugtkødet i meget tynde skiver på tværs.
Bland agurkeskiverne i en skål med de øvrige ingredienser til salat.
Lad salaten trække mindst 30 min ved stuetemperatur.

 
4. Bland ingredienserne til saucen i en lille gryde og varm den
op på komfuret ved meget lav varme i 3-5 min;
rør af og til i saucen med et piskeris, til saucen bliver jævn.
Saucen må ikke koge!
Bland 1-2 spsk vand i, hvis den er for tyk.
Tag gryden af varmen.

 
5. Tag kødet op af marinaden (den skal ikke bruges mere) og
stik 2-3 stykker på langs på et spid.

 
6 Forbered en to-zone-grill til høj varme (se anvisning).

 
7. Rens grillristen grundigt.
Grill spiddene i 6 min over direkte høj varme og med lukket låg.
Sørg for at lægge de bare spidender over indirekte varme, så
de ikke bliver brændt.
Vend spiddene efter 4 min og grill dem videre i 2 min med lukket låg,
til kødet føles fast og er gennemstegt.
Flyt evt. rundt på spiddene på risten, så kødet bliver jævnt mørt.
Varm imens saucen op på komfuret ved lav varme.
Server kyllingespiddene varme sammen med salat og jordnøddesauce.

 
✅ Her er grillABC med nemme opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat, Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd

 
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 415 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her