Logo

Grillkylling med krydderpasta – brug grillABC.dk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grillkylling med krydderpasta – brug grillABC.dk 

 
I denne opskrift anbefaler vi briketter, fordi de helt fra starten bliver meget varme og kun langsomt taber den varme (ca. 40 °C i timen). Bruger man derimod trækul, sker varmetabet hurtigere, hvilket betyder, at man oftere er nødt til at lægge kul på igen. Brug aromarigt trækul til fx steaks og koteletter, som har brug for et kort ophold på grillen. Til alt, der tager mere end 30 min, bruger man briketter, og ofte sammen med træflis.
Forberedelsestid 15 min. Grilltid 50-60 min. Til 4-6 personer.

 
# Ingredienser
4 små grydeklare kyllinger, hver på ca. 800 g
1 stor økologisk appelsin, skåret i 4 både
1 lille håndfuld æbletræflis, opblød! mindst 30 min

 
TIL KRYDDERPASTAEN
5 spsk rapsolie
2 spsk dijonsennep
1 spsk tørret, granuleret appelsinskal
2 tsk groft havsalt
1½ tsk tørret timian
1 tsk tørret salvie
1 tsk tørret merian
½ tsk friskkværnet sort peber

 
* Tilberedning
1. Bland krydderpastaen i en lille skål.

 
2. Skyl kyllingerne indvendigt og udvendigt under den
kolde hane og dup dem tørre med køkkenrulle.
Vend vingerne om på ryggen.
Smør dem udvendigt med pasta.
Pres saften af ¼ appelsin ud i hver kyllings hulrum, og
stop derefter appelsinbådene ind.
Opbind kyllingerne med køkkengarn.

 
3. Forbered en opdelt tre-zone-grill til høj varme (se hvordan)
og stil en stor drypbakke mellem de to kulbunker.

 
4. Rens grillristen grundigt.
Tag træspånerne op af vandet, dryp dem af og
drys dem over en af kulbunkerne.
Læg kyllingerne i en række over indirekte høj varme og
grill dem med lukket låg i 50-60 min, til saften er klar, når der
stikkes i dem, og kødet ved benene ikke længere er rosa.
Vend dem 2-3 gange og flyt dem evt. rundt på grillristen,
så de bliver ensartet stegt.

 
5 Tag de gennemstegte kyllinger op af grillen og
lad dem trække i 5-10 min.
Fjern garnet og skær kødet ud eller anret kyllingerne på
et leje af ris og server dem varme.
Om sommeren er en sprød grøn salat, som vendes i en let,
frisk dressing, dog det bedste til denne kylling.


Grillkylling med krydderpasta – brug grillABC.dk


Det hemmelige tip: tørret, granuleret appelsinskal

 
✅ Her er grillABC med nemme opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat, Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd

 
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 373 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her