Logo

Sprøde pitabrød med løgdip

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sprøde pitabrød med løgdip 

 
Pita eller pitabrød er et rundt fladbrød af hvede. Pita er det græske ord for tærte. Pitabrød kommer fra, og er meget brugt i det Græske køkken og ellers i Middelshavs-regionen. Brødet har traditionelt været brugt til at dyppe i dip, hummus og lignende sauce, samt til at servere madretter som falafel og kebab i.
Forberedelsestid 15 min. Grilltid 30-40 min. Til 4-6 personer

 
# Ingredienser
6 pitabrød (se opskrift)

 
TIL DIPPEN
2 mellemstore løg, ikke pillet men skåret i halve fra top til rod
4 store fed hvidløg
rapsolie
1 dåse kikærter (ca. 250 g drænet vægt), skyllet og afdryppet
125 g cremefraiche (18 %)
2 spsk friskpresset citronsaft
2 spsk finthakkede fine dildduske
¾ tsk kværnede korianderfrø
¾ tsk worcestersauce
½ tsk groft havsalt
¼ tsk friskkværnet sort peber
1 drys cayennepeber efter smag

 
* Tilberedning
1. Forbered en to-zone-grill til middel varme (se anvisning)

 
2. Læg de halve løg tæt sammen med snitfladen nedad på et 40x40 cm
stort stykke ekstra kraftigt alufolie.
Stik hvidløgsfeddene ned mellem de halve løg og
dryp ca. 2 spsk olie hen over grønsagerne.
Fold og luk folien til en tæt pakke.
Læg løgpakken direkte på gløderne i 20-30 min alt efter løgenes størrelse.
Vend pakken forsigtigt undervejs for at få en ensartet stegning og
flyt den evt. på gløderne.
Når man snildt kan stikke en kniv gennem folien og
ind i løgene og let trække den ud igen, tages pakken forsigtigt op
af gløderne med grilltangen.
Lad pakken køle af til stuetemperatur.

 
3. Pensl olie på begge sider af brødet.
Rens grillristen grundigt.
Grill 3 brød ad gangen over direkte middelvarme med åbent låg i 5 min,
til de er sprøde.
Vend brødene flere gange og flyt evt. rundt på dem, så de brunes jævnt.

 
4. Luk den afkølede foliepakke op og fjern løg- og hvidløgsskræller og
stilke og smid dem væk.
Kør de grillede løg og hvidløg til en grov puré i en foodprocessor.
Tilsæt de resterende dip-ingredienser og kør det hele jævnt.
Smag på dippen og krydr evt. mere efter smag.
Skær brødet i trekanter, anret dem sammen med dippen og server.

 
✅ Her er grillABC med nemme opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat, Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd

 
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 299 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her