Logo

Oksekød teriyaki på spid

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Oksekød teriyaki på spid

 

Sæt kød, peberfrugt og forårsløg på spid som vil blive et hit for hele familien! Oksekød marineret i teriyaki. Se flere sunde og slankende opskrifter med oksekød her...

Til 4 Personer. 45 min.

 

# Ingredienser

450 g ekstra tynde steaks

1 gul peberfrugt, uden kerner og i mindre stykker

8 forårsrøg, i smalle skrå stykker

Tilbehør: Salatblade

 

Sauce:

1 tsk Maizena

2 spsk tør sherry

2 spsk hvidvinseddike

3 spsk soja

1 spsk mørk muscovadosukker (læs om)

1 fed hvidløg, knust

½ tsk stødt kanel

½ tsk stødt tørret ingefær

*

 

I køkkenet

Læg steakene i et fladbundet fad (ikke metal).

 

Sauce: Rør Maizena og sherry sammen i en lille skål og rør derefter resten af ingredienserne i.

Hæld saucen over kødet, dæk med film, stil kødet på køl og lad det marinere i mindst 2 timer.

 

Tag kødet op og hæld saucen i en lille gryde.

Kog den igennem i mindst 5 min under jævnlig omrøring.

Skær kødet i meget tynde, lange strimler og sæt dem på spid udblødt i vand, hvor hvert stykke er foldet som en harmonika, skiftevis med peberfrugt og forårsløg.

 

Ved grillen

Varm grillen godt op.

Grill spiddene på grillristen i 5-8 min.

Vend dem undervejs og pensl jævnligt med saucen.

Anret spiddene på tallerkener og stænk dem med resten af saucen.

Server straks med salatblade til.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.477 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du fisk til aftensmad?
Effektiv reklame - klik her