
 
Sæt kød, peberfrugt og forårsløg på spid som vil blive et
hit for hele familien! Oksekød marineret i teriyaki. Se flere sunde og
slankende opskrifter med oksekød her...
Til 4 Personer. 45 min.
 
# Ingredienser 
450 g ekstra tynde steaks 
1 gul peberfrugt, uden kerner og i mindre stykker 
8 forårsrøg, i smalle skrå stykker 
Tilbehør: Salatblade
 
Sauce:
1 tsk Maizena
2 spsk tør
sherry 
2 spsk hvidvinseddike 
3 spsk soja 
1 spsk mørk muscovadosukker (læs om)
1 fed hvidløg, knust 
½ tsk stødt kanel 
½ tsk stødt tørret ingefær 
* 
 
I køkkenet 
Læg steakene i et fladbundet fad (ikke metal). 
 
Sauce: Rør Maizena og sherry sammen i en lille skål og rør
derefter resten af ingredienserne i. 
Hæld saucen over kødet, dæk med film, stil kødet på køl og lad
det marinere i mindst 2 timer. 
 
Tag kødet op og hæld saucen i en lille gryde. 
Kog den igennem i mindst 5 min under jævnlig omrøring. 
Skær kødet i meget tynde, lange strimler og sæt dem på spid
udblødt i vand, hvor hvert stykke er foldet som en harmonika, skiftevis med
peberfrugt og forårsløg. 
 
Ved grillen 
Varm grillen godt op. 
Grill spiddene på grillristen i 5-8 min. 
Vend dem undervejs og pensl jævnligt med saucen. 
Anret spiddene på tallerkener og stænk dem med resten af
saucen. 
Server straks med salatblade til.