Logo

Pebrede steak-tortillas med pico de gallo

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pebrede steak-tortillas med pico de gallo

 
Pico de gallo, også kaldet salsa fresca, salsa bandera og salsa cruda, er en type salsa, der almindeligvis bruges i det mexicanske køkken. Det er traditionelt lavet af hakkede tomater, løg og serrano chili med salt, limesaft og koriander.
Forberedelsestid 15 min. Trækketid 1 time (efterbehag). Grilltid 5-7 min. Til 4 personer

 
# Ingredienser
700 g flanksteak, ca. 1 cm tykt og befriet for overflødigt fedt
rapsolie
12 tortillaer (majs- el. hvedemel), 15-20 cm i diameter

 
TIL SALSAEN
400 g udkernede tomater, skåret i små terninger
2 rødløg, pillet og skåret i små terninger
3 spsk finthakkede friske korianderblade
2 spsk friskpresset limesaft
1 tsk finthakket serrano-chili
¾ tsk groft havsalt

 
TIL KRYDDERBLANDINGEN
1½ tsk hele sorte peberkorn
1½ tsk spidskommenfrø
1½ tsk groft havsalt
¾ tsk stødt chili
¾ tsk hvidløgsgranulat

 
* Tilberedning
1. Bland ingredienserne til salsaen grundigt i en mellemstor skål.
Lad gerne salsaen trække en times tid ved stuetemperatur.

 
2. Krydderblandingen: Stød peberkorn og spidskommenfrø i en morter
eller brug en krydderikværn.
Kom det op i en lille skål og bland de resterende ingredienser i.

 
3. Forbered en to-zone-grill til høj varme (se anvisning) med
mesquite-trækul.

 
4. Skær kødet i 2 el. 3 stykker, så det passer til grillristen.
Pensl hvert stykke let over det hele med olie og derefter
et jævnt lag krydderblanding.
Lad kødet trække 20-30 min ved stuetemperatur.
Pak tortillaer ind i alufolie, 6 ad gangen.

 
5. Rens grillristen grundigt.
Grill bøfferne over direkte høj varme med lukket låg, til de er let brunet
og møre som ønsket; beregn 5-7 min. til rosa/rød (medium/rare).
Vend bøfferne en gang eller to i den tid og flyt dem evt. rundt på risten,
så de grilles jævnt.
Varm samtidig tortillapakkerne op over indirekte middel varme i 4-6 min,
vend pakkerne en gang.
Tag bøffer og tortillaer af grillen og lad kødet trække i 3-5 min
(hold tortillaerne varme i folien imens). Skær bøfferne i tynde skiver 
på tværs af fibrene, fyld dem i de varme tortillaer og smør salsa over. 
Sørg for ikke at få saften i bunden af salsaen med, ellers 
bliver tortillaerne for fugtige. Server straks.

 
✅ Her er grillABC med nemme opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat, Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd

 
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 450 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her