Logo

Grillet julesalat med ost

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grillet julesalat med ost

 

Grillet julesalat er bl.a. et godt tilbehør til laks og and. Vælg den mest bleggule julesalat. Hoveder med en grøn farvetone er mere beske i smagen. Brug en åben grill med kul eller en gasgrill.

4 portioner

 

#

4 julesalathoveder

- olie

200 g gorgonzola, anden blåskimmelost eller brie

4 spsk flydende honning

4 spsk hakkede valnødder eller pekannødder

salt og friskkværnet sort peber

finsnittet purløg til pynt

*

1. Bring saltet vand i kog i en stor kasserolle.

Blancher salathovederne heri under låg ca. 3 min.

Hæld vandet fra, og lad salaten dampe af, indtil den er kølet helt af.

 

2. Lad grillkullene brænde ned, til gløderne er grå.

Del imens julesalaterne på langs, pensl med lidt olie, og krydr med lidt salt og sort peber.

Tjek varmen på grillen, der skal være meget stærk.

Grill julesalaterne ca. 3 min. på hver side over direkte varme.

 

3. Læg de friskgrillede julesalater på en tallerken.

Dryp dem med honning, og drys valnødder over.

Afslut med at fordele gorgonzola på salaten, og pynt med purløg.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.500 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?


Effektiv reklame - klik her